Penne rigati cu ciuperci si smantana

de adasev12 in Penne, 11 Apr 2011 | 3207 vizualizari

 

poftiti la paste!

 

INGREDIENTE

  • 300 g paste , mezze penne rigate am avut de data aceasta
  • 200 g ciuperci champignion
  • jum de ceapa
  • jum de ardei
  • 150 ml smantana
  • cam 2 maini de parmigiano ras
  • 100 l lapte
  • o l-ita pesto de busuioc si semnite de pin
  • masline negre
  • patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne rigati cu ciuperci si smantana:

pastele se pun la fiert in apa cu sare si ulei de masline, cam 10 min.

intre timp ciupercile curatate se feliaza si se pun la calit in ulei de masline cu ceapa si ardeiul taiate marunt. Se lasa cam 5 min apoi se acopera cu o cana de apa si se lasa sa fiarba pana scade cam toata apa ( vreo 10 min.)

Se face intre timp o maia din smantana batuta cu laptele si amestecata cu parmigiano ras. se toarna aceasta compozitie peste ciupercile facute, se amesteca  cateva minute la foc mic ca sa topeasca parmigiano, se sareaza, pipereaza dupa gust. se pun si cateva masline...eu am avut intregi, din saramura,  excelente...sau poate mie mi separe, fiindca imi plac tare mult maslinele....se mai adauga si pesto de busuioc si pin...ii da o aroma f interesanta, dar e f aromat, trebuie pus putin...

pastele scurse si trecute sub jet de apa rece, apoi amestecate cu ulei de masline, se toarna peste ciuperci , se amesteca bine si se serveste. la masa se mai poate adauga smantana proaspata.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Penne rigati cu ciuperci si smantana 98005
retete culinare - Penne rigati cu ciuperci si smantana 98006
retete culinare - Penne rigati cu ciuperci si smantana 98007
retete culinare - Penne rigati cu ciuperci si smantana 98008
retete culinare - Penne rigati cu ciuperci si smantana 98009
retete culinare - Penne rigati cu ciuperci si smantana 98010
retete culinare - Penne rigati cu ciuperci si smantana 98011
retete culinare - Penne rigati cu ciuperci si smantana 98012

COMENTARII (6)

bucatarimcudiana 1

11.04.2011, 23:36

bune pastele astea, dar se pun pe soldulete

adasev12 1

12.04.2011, 01:10

diana....nu mai pune la soocoteala... ...cu moderatie, nu se pune....

divainbucatarie 1

12.04.2011, 15:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S