Penne rigati cu ciuperci si smantana

de adasev12 in Penne, 11 Apr 2011 | 6634 vizualizari

 

poftiti la paste!

 

INGREDIENTE

  • 300 g paste , mezze penne rigate am avut de data aceasta
  • 200 g ciuperci champignion
  • jum de ceapa
  • jum de ardei
  • 150 ml smantana
  • cam 2 maini de parmigiano ras
  • 100 l lapte
  • o l-ita pesto de busuioc si semnite de pin
  • masline negre
  • patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne rigati cu ciuperci si smantana:

pastele se pun la fiert in apa cu sare si ulei de masline, cam 10 min.

intre timp ciupercile curatate se feliaza si se pun la calit in ulei de masline cu ceapa si ardeiul taiate marunt. Se lasa cam 5 min apoi se acopera cu o cana de apa si se lasa sa fiarba pana scade cam toata apa ( vreo 10 min.)

Se face intre timp o maia din smantana batuta cu laptele si amestecata cu parmigiano ras. se toarna aceasta compozitie peste ciupercile facute, se amesteca  cateva minute la foc mic ca sa topeasca parmigiano, se sareaza, pipereaza dupa gust. se pun si cateva masline...eu am avut intregi, din saramura,  excelente...sau poate mie mi separe, fiindca imi plac tare mult maslinele....se mai adauga si pesto de busuioc si pin...ii da o aroma f interesanta, dar e f aromat, trebuie pus putin...

pastele scurse si trecute sub jet de apa rece, apoi amestecate cu ulei de masline, se toarna peste ciuperci , se amesteca bine si se serveste. la masa se mai poate adauga smantana proaspata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne rigati cu ciuperci si smantana" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Penne cu salam