Peste prajit , cu mamaliguta si sos rosu

de Ina in Peste, 15 Apr 2010 | 7445 vizualizari

 

Nicio masa fara peste!

 

INGREDIENTE

  • 1 crap sau salau de cca. 3 kg. ( fara cap )
  • o capatana de usturoi
  • 3-4 rosii
  • un ardei gras
  • patrunjel
  • delikat
  • malai ( cca. 200 g.)
  • faina ( cca. 100 g.)
  • sare
  • ulei pentru prajit

     

Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste prajit , cu mamaliguta si sos rosu:

Pestele curatat si spalat se taie rondele late de cca. 2 cm., care se sareaza putin si se tavalesc printr-un amestec de  malai si faina in proportie de  2:1 ( in care s-a presarat si putin delikat) . 

Se incinge uleiul in tava  si se prajesc rondelele de peste pana ce malaiul capata culoare aurie.

Se serveste cu mamaliguta calda si sos rosu.

SOS ROSU:

Se curata usturoiul si se piseaza. Se taie rosiile si ardeiul marunt ( sau se mixeaza cu blenderul ). Se adauga 100-150 ml. de apa clocotita, putin delikat si usturoiul  pisat. Se pune pe foc si se mai da un clocot. Se adauga patrunjel tocat si se toarna peste rondelele de peste prajit.

 

 

COMENTARII (10)

Bunica 1

17.04.2010, 00:29

Foaaaaaarte bun ! Imi place pestele pregatit sub orice forma, darprajit cu mujdei si mamaliguta ma da gata.

Ina 1

17.04.2010, 08:14

ai dreptate, bunicuto!

Ina 1

17.04.2010, 08:17

Bunicuto, cati ani ai ? Ca nu cred ca esti la varsta plimbarii nepotilor... Sau oi fi vreun bunicut, bunut.....deghizat?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55