Peste umplut cu sunca la cuptor

de cristeena20 in Peste, 4 Oct 2013 | 1696 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 peste de ocean mediu
  • 8 felii de sunca afumata (presunto)
  • 2 ardei grasi rosii
  • 2 cepe mari
  • 3 rosii
  • 1 pahar suc de rosii
  • 1 pahar de vin alb
  • ulei de masline
  • usturoi
  • sare, piper, dafin
  • cartofi (1 kg)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste umplut cu sunca la cuptor:

- Pestele se curata de solzi si se dezoseaza. Alegem un peste de marime medie, fara multe oase, oceanic cu carnea alba si sa fie destul de gros in sectiune. Taiem bucati potrivite si il marinam putin cu sare, piper, usturoi. Lasam 1-2 ore acoperit la rece.

- Intre timp facem sosul: taiem ceapa si ardeiul julien, felii fine. Intr-o tigaie punem ulei de masline si calim la foc mic ceapa, sa devina sticloasa, moale. Adaugam ardeiul si continuam. La final, cand s-au inmuiat legumele zdrobim 2 catei de usturoi si adaugam 1 foaie de dafin. Adaugam rosiile taiate marunt si sucul de rosii . La final adaugam vinul alb. Mai dam un clocot cca 10 minute (foc mic), adaugand sare, piper. 

- Intr-un vas de sticla aranjam bucatile de peste pe care le umplem cu cate 2 felii de sunca afumata (presunto) si turnam sosul peste ele. Dam la cuptor cca 30-40 minute.

- Servim alaturi de rondele de cartofi prajite.

 

RETETA IN IMAGINI

Peste umplut cu sunca la cuptor-0
Peste umplut cu sunca la cuptor-1
Peste umplut cu sunca la cuptor-2
Peste umplut cu sunca la cuptor-3

COMENTARII (17)

Constelatialeu 1

04.10.2013, 18:47

Rocsi 1

04.10.2013, 21:31

Ce preparat aratos

Sim0na 1

07.10.2013, 11:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04