Piept de pui cu sos curry

de xana in Pui, 10 Sep 2013 | 4133 vizualizari

 

De obicei cumpar amestecul pentru orice curry fac in casa, dar de data asta si a trebuit sa-mi fac eu amestecul cu ce am gasit :) si nu am fost deloc prea departe de original.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 2 rosii medii(fara pielita si facute pasta)
  • 200 ml lapte de cocos
  • 2 lingurite rase de curry
  • 1 varf de lingurita praf de chimion
  • 1 varf de lingurita praf de coriandru
  • 1 varf de lingurita scortisoara
  • 1 varf de lingurita praf de ghimbir
  • 100 ml vin alb sec
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu sos curry:

Puiul se taie cubulete si se da cu sare si piper, apoi se prajeste in ulei de masline atat cat sa se rumeneasca putin. Apoi il scoatem pe o farfurie.

In aceeasi tigaie, fara sa aruncam eventuale urme de ulei(daca mai este nevoie mai putem adauga o lingura de ulei) se pune ceapa si usturoiul taiate cat mai marunt si se calesc, fara ca ceapa sa prinda culoare. Se amesteca ghimbirul, scortisoara, coriandrul, chimionul si curry-ul apoi se pune peste ceapa si se amesteca bine.

Se adauga rosiile peste ceapa si se lasa si ele la calit 3 minute. Urmeaza vinul, iar dupa ce se evapora alcoolul din vin(2-3 minute) se adauga laptele de cocos. Amestecam bine.

Punem din nou puiul si putina apa(cateva linguri) si lasam la fiert cca 15-20 de minute pana cand puiul e gata, amestecand sa nu se prinda.

Se serveste cu orez. 

 

RETETA IN IMAGINI

Piept de pui cu sos curry-0
Piept de pui cu sos curry-1
Piept de pui cu sos curry-2
Piept de pui cu sos curry-3
Piept de pui cu sos curry-4
Piept de pui cu sos curry-5

COMENTARII (26)

xana

xana 1

10.09.2013, 23:18

Mercic

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

30.10.2013, 13:04

arata bine

xana

xana 1

30.10.2013, 14:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24