Piept de pui in sos alb

de Rocsi in Pui, 27 Oct 2012 | 6100 vizualizari

 

Simplu si bun cam asa consider eu ca este acest fel de mancare!

 

INGREDIENTE

  • 1/2 piept de pui dezosat mai mare
  • 1 ceapa
  • 1 morcov mic
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingura mascarpone ( sau alta crema de branza)
  • sare
  • piper
  • 2 catei usturoi
  • 1 varf lingurita busuioc uscat
  • patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui in sos alb:

Pieptul de pui il spalam si il taiem bucati porivite. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Morcovul il curatam de coaja, il spalam si il taiem rondele. Intr-o cratita de ceramica punem si rumenim puiul pe toate partile (daca folositi alta cratita putin putin ulei). Adaugam 1 cana si 1/2 cu apa, iar cand incepe sa fiarba spumam daca este nevoie. Punem ceapa si morcovul, acoperim cu un capac si lasam sa fiarba, iar daca mai este nevoie de apa mai adaugam putina dar fierbinte.

Faina o desfacem in putina apa. Cand puiul si legumele sunt bine patrunse, dam focul mai mic si printr-o strecuratoare dam drumul la amestecul cu faina si invartim sa nu faca cocoloase.Va iesi un sos foarte subtire, daca doriti sa fie mai gros puneti mai multa faina. Condimentam cu sare, piper si punem busuiocul uscat. Curatam usturoiul, il pisam si ii dam drumul in cratita. La final incorporam smantana, mascarponele si mai dam 2-3 clocote, nu mai mult.

Tragem de pe foc si presuram patrunjel verde tocat marunt. Pofta buna va doresc!

 

COMENTARII (49)

Rocsi 1

28.10.2012, 13:02

Multumesc si poftim la masa Cris

mamaieelena 1

01.11.2012, 09:17

buuuuuuuuuuuun

Rocsi 1

01.11.2012, 10:49

Multumesc Mamaie

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55