Piept de pui in sos alb

de Rocsi in Pui, 27 Oct 2012 | 9114 vizualizari

 

Simplu si bun cam asa consider eu ca este acest fel de mancare!

 

INGREDIENTE

  • 1/2 piept de pui dezosat mai mare
  • 1 ceapa
  • 1 morcov mic
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingura mascarpone ( sau alta crema de branza)
  • sare
  • piper
  • 2 catei usturoi
  • 1 varf lingurita busuioc uscat
  • patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui in sos alb:

Pieptul de pui il spalam si il taiem bucati porivite. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Morcovul il curatam de coaja, il spalam si il taiem rondele. Intr-o cratita de ceramica punem si rumenim puiul pe toate partile (daca folositi alta cratita putin putin ulei). Adaugam 1 cana si 1/2 cu apa, iar cand incepe sa fiarba spumam daca este nevoie. Punem ceapa si morcovul, acoperim cu un capac si lasam sa fiarba, iar daca mai este nevoie de apa mai adaugam putina dar fierbinte.

Faina o desfacem in putina apa. Cand puiul si legumele sunt bine patrunse, dam focul mai mic si printr-o strecuratoare dam drumul la amestecul cu faina si invartim sa nu faca cocoloase.Va iesi un sos foarte subtire, daca doriti sa fie mai gros puneti mai multa faina. Condimentam cu sare, piper si punem busuiocul uscat. Curatam usturoiul, il pisam si ii dam drumul in cratita. La final incorporam smantana, mascarponele si mai dam 2-3 clocote, nu mai mult.

Tragem de pe foc si presuram patrunjel verde tocat marunt. Pofta buna va doresc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui in sos alb" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (49)

Rocsi 1

28.10.2012, 13:02

Multumesc si poftim la masa Cris

mamaieelena 1

01.11.2012, 09:17

buuuuuuuuuuuun

Rocsi 1

01.11.2012, 10:49

Multumesc Mamaie

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciulama de pui