Piept de purcelus cu cartofi, la cuptor

de mihaelar63 in Porc, 5 Ian 2019 | 2311 vizualizari

 

                    ,,Reteta romaneasca "
  Pe timp de iarna o tava cu de toate, si carne, si cartofi impregnati cu aroma carnii, este ce poate fi mai potrivit. Ai dat tava la cuptor si tu iti vezi de treaba care o fi !!! Iti mai lipseste sa pui muratura langa si ai rezolvat o masa bogata .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg piept de purcelus proaspata [ ma rog un porc mai tanar fara multa grasime ]
  • 1 kg cartofi
  • 2 ardei iuti -aproape uscati
  • 2 foi de dafin
  • 5 catei usturoi
  • cimbrisor uscat
  • pudra de chilli
  • sare
  • frunzulite de rucola
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de purcelus cu cartofi, la cuptor:

  1. Pieptul de porc se spala si se portioneaza in bucati .
  2. Cartofii se curata si se taie pe lungime .
  3. Usturoiul se curata si se feliaza.
  4. Asezati cartofii in tava . Sub ei se pun foile de dafin .
  5. Se distribuie deasupra bucatile de carne .
  6. Sarati si condimentati cu chilli si cimbrisor .
  7. Rasfirati pe deasupra usturoiul taiat felii subtiri .
  8. Turnati o cana cu apa [ sa nu se prinda cartofii de fundul tavii ].
  9. Se acopera tava cu o folie de aluminiu .
  10. Dati tava 40 minute la cupor , foc mediu .
  11. Se scoate folia si se mai lasa la gratinat 10-15 minute .
  12. La servire eu am decorat cu frunze proaspete de rucola pentru a da prospertime si culoare preparatului .
  13.  Serviti  langa acest deliciu muraturile preferate .

                              Sa aveti pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Folia de aluminiu nu este indicata la gatire daca intra in contact cu alimente acide , asa va face reactie si mancarea va avea gust metalic . O puteti folosi pe post de capac :D

2

Nu mai este nevoie de ulei . Grasimea eliberata de carne prin coacere este suficienta sa dea aroma cartofilor .

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de purcelus cu cartofi, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Carne de porc si cartofi la cuptor