Pilaf cu 7 arome

de radu_popovici in Mancaruri de post, 30 Apr 2011 | 1609 vizualizari

 

Reteta de pilaf cu 7 arome prezentata in format video de Radu Popovici in emisiunea Retetele lui Radu din cadrul matinalului Cafeaua de dimineata de la Kanal D. www.bucataras.ro este partener media al emisiunii!

 

INGREDIENTE

  • 4 căţei de usturoi, tocaţi
    1 ardei iute roşu, curăţat de seminţe şi vinişoare şi tocat
    1 linguriţă de pastă de muştar
    1/2 linguriţă de miere
    1/2 linguriţă de sare
    1 lingură de mieji de seminţe de floarea-soarelui, prăjiţi şi săraţi
    1 lingura de cimbru, proaspăt
    1 piept de pui dezosat, fara piele, taiat fasiute
    2 linguri de ulei de floarea-soarelui
    piper negru, proaspat macinat
    1 ceapa, tocata
    1 cana cu orez
    200 ml lapte de cocos
    patrunjel proaspat, tocat
     
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu 7 arome:

 Acest pilaf este asezonat intr-un mod mai special, cu un amestec de condimente (de tip pasta) creat de mine cu ceva timp in urma. Pasta “7 arome romanesti” da un gust cu totul special acestui preparat traditional

Se pun intr-un blender semintele de floarea-soarelui, sarea, usturoiul, ardeiul iute si cimbrul. Se proceseaza pana ce se omogenizeaza. Se adauga mustar si miere si se continua pana se obtine o pasta.
 
Se combina carnea cu jumatate din pasta de condimente. Se lasa la marinat 30 de minute.

Se incinge uleiul intr-o tigaie mare si se prajeste carnea la foc mediu-iute, pana ce se rumeneste uniform. Se scoate si se asaza pe o farfurie calda.
 
Se adauga in tigaie ceapa si se caleste la foc mic pana ce se face translucida. Se adauga restul de pasta de condimente si orezul, se amesteca bine si se ridica temperatura. Se soteaza 1 minut, pana ce orezul incepe sa se faca translucid.
 

Se adauga laptele de cocos si carnea, se completeaza cu apa, daca este nevoie, se amesteca, se da in clocot, se micsoreaza flacara si se mijoteaza 12 minute, sau pana cand lichidul este absorbit. Se lasa la odihna 5 minute, apoi se adauga patrunjel si se amesteca. Se serveste fierbinte

 

RETETA IN IMAGINI

Pilaf cu 7 arome-0

COMENTARII (4)

Lau 1

30.04.2011, 15:16

ce aromat e

kamy 1

01.05.2011, 18:23

mamaieelena 1

03.05.2011, 12:36

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20