Piure de mazăre cu pui

de ionix in Pui, 16 Oct 2010 | 3091 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru sosul cu pui:

  • 5 pulpe superioare
  • 2 cepe
  • 3-4 catei de usturoi
  • 150 ml suc de rosii
  • foaie de dafin
  • 2 linguri cu ulei
  • 4 linguri cu apa
  • putin busuioc uscat

  Pentru piure de mazare:

  • 600 g mazare
  • Doua morcovi
  • Doua cepe
  • Sare, piper
  • 3 linguri cu unt
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de mazăre cu pui:

Preparare sos:

Se incinge uleiul bine si se pune ceapa taiata julien la calit.

Se pune carnita si apa iar apoi se lasa la calit vreo 5-6 minute.

Se adauga usturoiul taiat feliute, se pune capacul pe ceaun si se lasa la inabusit.

Daca mai este nevoie mai adaugati apa, sa nu se arda.

Cand este carnea aproape gata, adaugam sosul de rosii si foaia de dafin.

Se lasa pana scade putin iar apoi se pune sare, busuioc si piper dupa gust.

 

Preparare piure de mazare:

Mazarea se spala bine si se pune la fiert cu morcovii si cepele taiata cubulete mici.

Se fierbe la foc mediu, pentru a nu lua apa.

Cand au fiert bine, scurgem legumele iar apoi se paseaza bine.

Pasta de mazare se amesteca cu untul, sare si piper.

Se aseaza piure de mazare iar peste punem sosul cu pui si presaram marar.

Se serveste cald.

Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Piure de mazăre cu pui-0
Piure de mazăre cu pui-1
Piure de mazăre cu pui-2
Piure de mazăre cu pui-3

COMENTARII (24)

gaby_duceag 1

17.10.2010, 23:36

ionix 1

17.10.2010, 23:39

@Nadina... n-am cum sa te egalez, nici in cantitate si nici in calitate mai, el ar manca numa' carne prajita

ionix 1

17.10.2010, 23:39

@Gaby.. vezi ca-mi lasi saliva pe aici si mi-e lene sa sterg

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04