Pizza Bolognese

de Angelica in Pizza, 10 Oct 2013 | 2538 vizualizari

 

Preferata noastra:)

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • -500 gr. faina
  • -1 lingura zahar
  • -20 gr. drojdie
  • -1 lingurita sare
  • -25 ml. ulei
  • -300 ml. apa calduta
  • Sos bolognese:
  • -400 gr. carne tocata
  • -150 gr.sunca presata
  • -200 gr. hribi sau alte ciuperci
  • -100 ml. lapte
  • -1 ceapa
  • -1 morcov
  • -1/2 telina mai mica
  • -3 rosii proaspete
  • -300 ml. suc de rosii
  • -1 ardei
  • -2 catei de usturoi
  • -ulei de masline
  • -sare, piper, nucsoara, oregano, busuioc, cimbru
  • Mai avem nevoie de:
  • -ketchup Univer
  • -200 gr.cascaval
  • -frunze de busuioc proaspat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza Bolognese:

Aluat:

1.Punem intr-un vas mai mare faina cernuta si sarea.

2.Dizolvam drojdia in putina apa, punem zaharul si amestecam pana la omogenizare.

3.Turnam lichidul peste faina si incepem sa framantam usor turnand treptat cate putina apa.Trebuie sa obtinem un aluat cu o consistenta elastica, dar in acelasi timp pufos.

4.Adaugam uleiul si mai framantam energic inca o data pana totul este bine incorporat.

5.Acoperim vasul cu un prosop curat si lasam sa stea la dospit pana isi dubleaza volumul.

6.Dupa acest timp rasturnam aluatul din vas pe masa de lucru si il rupem in 2 bucatele egale.Le dam o forma rotunda si le lasam sa mai stea la dospit inca vreo 15 minute.

*Intre timp pregatim sosul bolognese asa:

1.Punem intr-o cratita putin ulei de  masline, apoi adaugam ceapa taiata cubulete marunte.

2.O lasam 2 minute pana devine stravezie, dupa care adaugam cateii de usturoi rasi, ardeiul taiat marunt, morcovul si telina date prin razatoare, sunca presata taiata fasii fine si in final, ciupercile taiate cubulete.Lasam totul sa se caleasca la foc mic pana se inmoaie, cam 5-8 minute.

3.Adaugam apoi carnea tocata si cu o furculita desfacem carnea in bucatele cat mai micute.

4.Adaugam laptele si lasam sa fiarba la foc inabusit pana lichidul scade.

5.Punem apoi rosiile fara pielita taiate cubulete marunte, sucul de rosii si toate condimentele adica, putin cimbru, busuioc, nucsoara, oregano, piper si sare dupa gust.

6.Acoperim cratita si lasam sa fiarba la foc mic pana carnea se patrunde, lichidul scade si se formeaza un sos grosut.

*Asamblare:

1.Cand aluatul este dospit si sosul este gata, pudram masa lejer cu faina si intindem fiecare bucata de aluat intr-o foaie potrivit de groasa, dupa care o asezam intr-o tava de pizza.

2.Ungem toata suprafata cu ketchup, apoi punem sos bolognese peste tot.

3.Radem cascaval si dam tava la cuptor, la foc mediu-iute pana pizza este bine rumenita.

4.Servim pizza fierbinte cu busuioc proaspat deasupra si cu ketchup Univer.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pizza Bolognese 267481
retete culinare - Pizza Bolognese 267482
retete culinare - Pizza Bolognese 267483
retete culinare - Pizza Bolognese 267484
retete culinare - Pizza Bolognese 267485

COMENTARII (14)

Angelica 1

10.10.2013, 11:45

adry88,diaconta,laurenta daniela,MotanLaOale,Anett,Lavinia,Rocsi, multumesc frumos fete dragi!
Va pup!

Corinuta 1

10.10.2013, 13:37

excelenta!

Alina26 1

10.10.2013, 15:54

super!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S