Pizza cu blat de conopida

de rodicamaria in Pizza, 9 Mar 2013 | 3260 vizualizari

 

Sunt fan conopida si brocoli.Cand am vazut o reteta de pizza cu crusta de conopida pe un site australian,am zis ca trebuie sa fac si eu ceva asemanator,dar dupa gustul meu.

 

INGREDIENTE

  • Pt.blat :
  • 600 g conopida(dupa ce am curatat frunzele si cotorul,doar buchetelele)
  • 150 g cascaval dat pe razatoarea mare
  • 2 oua
  • piper
  • Pt.pus deasupra:
  • 1 borcan ciuperci in sos rosii(Bonduelle-de la Profi)
  • 1 buc.polonez de pui
  • 7-8 masline taiate cubulete
  • 50-75 g cascaval dat pe razatoarea mare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu blat de conopida:

Conopida se fierbe in apa cu sare,se strecoara si lasa la racit.Se face piure cu furculita si se amesteca cu ouale batute si cu cascavalul.Se potriveste gustul de sare si piper.

Se unge o tava antiaderenta cu ulei si se toarna compozitia in strat cam de 1-1.5 cm. Se da la cuptorul incins in prealabil pt.30 min sau pana cand prinde culoare aurie.

Se scoate tava cu blatul din cuptor si se lasa la racit.

Intre timp, polonezul se taie feliute, se toaca marunt maslinele.Ciupercile se pun intr-o strecuratoare de plastic ,pt. a se separa de sos.

Cand blatul s-a racit,intindem peste el sosul de la ciuperci.Apoi aranjam feliile de polonez,ciupercile si maslinele.Presaram cascavalul ras si mai dam la cuptor pana se topeste cascavalul si devine usor auriu.

Lasam sa se racoreasca si portionam.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pizza cu blat de conopida 209914
retete culinare - Pizza cu blat de conopida 209915
retete culinare - Pizza cu blat de conopida 209916
retete culinare - Pizza cu blat de conopida 209917
retete culinare - Pizza cu blat de conopida 209918
retete culinare - Pizza cu blat de conopida 209919
retete culinare - Pizza cu blat de conopida 209920
retete culinare - Pizza cu blat de conopida 209921

COMENTARII (6)

laura_n 1

09.03.2013, 15:44

ce faina trebuie sa fie

Rocsi 1

09.03.2013, 20:00

MotanLaOale 1

10.03.2013, 01:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S