Pizza cu ton

de vio_dreams in Pizza, 5 Oct 2013 | 2988 vizualizari

 

INGREDIENTE

pentru blat:

  • 250 kg faina
  • 125 ml apa
  • 4 gr drojdie uscata
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingura zahar
  • 1/2 lingurita sare

pentru umplutura:

  • 1 conserva ton bucati
  • 100 gr masline
  • 50 gr porumb
  • 1 ceapa rosie
  • 200 gr cascaval
  • 2 linguri ketchup
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu ton:

 

Pregatim mai intai aluatul.

Dizolvam drojdia uscata si zaharul cu cateva linguri de apa calduta, adaugam si 2 linguri faina si omogenizam pana obtinem o maia pe care o punem la dospit .

O lasam pana isi dubleaza volumul .

Intr-un vas punem faina si sarea , facem o gaura in mijlocul ei si punem acolo maiaua.

Turnam apa calduta putin cate putin mestecand in acelasi timp cu mama sau cu o furculita . Adaugam si uleiul de masline.

Rasturnam pe masa de lucru si framantam pana se incorporeaza toata faina si obtinem un aluat maleabil.

Punem aluatul intr-un vas, acoperim cu un prosop si il lasam la dospit la loc cald ferit de curent.Il lasam pana isi dubleaza (chiar tripleaza) volumul . O sa rezulte un aluat bine aerisit 

Intindem aluatul si il intepam cu o furculita pe toata suprafata ca sa nu se umfle la copt.

Ungem pe toata suprafata cu ketchup.

Radem deasupra jumatate din cantitatea de cascaval.

Asezam peste cascaval bucatelele de ton, maslinele taiate felii, porumbul si ceapa taiata fideluta.

Radem deasupra restul de cascaval.

Dam la cuptor pana se rumeneste usor pe fund.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pizza cu ton 266258
retete culinare - Pizza cu ton 266259
retete culinare - Pizza cu ton 266260
retete culinare - Pizza cu ton 266261
retete culinare - Pizza cu ton 266262
retete culinare - Pizza cu ton 266263
retete culinare - Pizza cu ton 266264
retete culinare - Pizza cu ton 266265
retete culinare - Pizza cu ton 266266

COMENTARII (5)

Rocsi 1

05.10.2013, 20:47

Ina 1

05.10.2013, 21:32

deci al tau e "caietulcuretete" Excelenta pizza asta, m-am inspirat si eu de la tine

Lia_ 1

05.10.2013, 22:38

buna, si eu vreau sa fac

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59