Plachie de crap

de Gicuta69 in Crap / Caras, 15 Ian 2016 | 16843 vizualizari

 

Plachia, una dintre cele  mai simple si delicioase retete cu peste.


 


 


 

 

INGREDIENTE

  • 1,300 kg trunchi de crap
  • 3 cepe mari
  • 3 catei de usturoi
  • un ardei gras rosu
  • o cutie rosii in bulion cubulete(400g)
  • 200 ml vin alb
  • 4-5 linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • o frunza de dafin
  • patrunjel verde
  • ulei pentru prajit pestele
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plachie de crap:

Pestele curatat,spalat si zvantat il taiem in bucati potrivite. Il presaram cu sare pe interior si exterior si il lasam asa cel putin 30 de minute, dupa care il vom praji usor, doar cat sa se faca pe jumatate.

Separat in alt vas infierbantam cele 5 linguri de ulei si adaugam ceapa taiata felii. Lasam sa se inmoaie apoi adaugam ardeiul taiat la fel. Dupa 2-3 minute adaugam rosiile in bulion, frunza de dafin si condimentam cu sare si piper.

Lasam sa fiarba cateva minute dupa care vom pune usuroiul pisat si vinul. Dupa ce da cateva clocote turnam sosul format intr-o tava  si asezam bucatile de peste deasupra. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ 40 minute. Din cand in cand stropim pestele cu sosul din  tava. La sfarsit adaugam patrunjel tocat. Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Plachie de crap 422445
retete culinare - Plachie de crap 422446
retete culinare - Plachie de crap 422447
retete culinare - Plachie de crap 422448
retete culinare - Plachie de crap 422449
retete culinare - Plachie de crap 422450
retete culinare - Plachie de crap 422451
retete culinare - Plachie de crap 422452
retete culinare - Plachie de crap 422453

COMENTARII (19)

Rocsi 1

16.01.2016, 19:38

Catalina L 1

17.01.2016, 18:25

ce bunatate

noiinbucatarie 1

31.01.2016, 13:34

cea mai buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21