Placinta cu carne si ciuperci

de AndreeaRodica in Aperitive / Garnituri, 17 Mar 2011 | 2992 vizualizari

 

O plăcintă numai bună pentru servit prieteni dragi!

 

INGREDIENTE

  • pachet de foi pentru plăcintă de casă Bella (bune),
  • 600 grame carne tocata amestec,
  • 1 pachet de ghebe din congelator (am uitat să le cântăresc, dar aici potriviți după gust și după ce aveți la îndemână),
  • vreo 6 cepe mărișoare,
  • ulei,
  • sare,
  • piper,
  • griș,
  • 3 ouă,
  • 3 linguri cu smântână,
  • 3 linguri iaurt.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu carne si ciuperci:

Am pus tigaia la încins, apoi ulei și ceapa tocată; am adăugat un praf de sare, puțină boia dulce și am lăsat să se călească. Când s-a aurit am adăugat carnea tocată și ciupercile tocate.Apoi trebuie lăsată la răcit, eu chiar am pus-o la frigider peste noapte.

A doua zi am uns tava cu puțin ulei, am adăugat 2-3 foi de plăcintă, apoi amestec de carne, ghebe și ciuperci, deasupra puțin pesmet, iar foi de plăcintă și tot așa; deasupra să fie foaie de plăcintă.

Am tăiat plăcinta și am adăugat un amestec din 3 ouă, 3 linguri cu smântână, 3 linguri cu iaurt gras.

A stat la cuptor vreo 25 de minute, la 180 de grade, fără ventilație.

 

RETETA IN IMAGINI

Placinta cu carne si ciuperci-0
Placinta cu carne si ciuperci-1
Placinta cu carne si ciuperci-2
Placinta cu carne si ciuperci-3
Placinta cu carne si ciuperci-4
Placinta cu carne si ciuperci-5
Placinta cu carne si ciuperci-6

COMENTARII (10)

cismaru_nicoleta

cismaru_nicoleta 1

17.03.2011, 23:00

nadina73

nadina73 1

17.03.2011, 23:24

am simtit mirosu de ciuperci super buan trebuie sa fie

mamaieelena

mamaieelena 1

18.03.2011, 07:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!