Placinta cu dovleac

de Dea_Dea in Dulciuri, 26 Feb 2014 | 4203 vizualizari

 

Din ultimul dovleac de la mama, s-a mancat urgent.

 

INGREDIENTE

  • INGREDIENTE:
  • 5 linguri smantana
  • un praf de sare
  • 3 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • un ou
  • 2 linguri ulei
  • un praf de copt
  • faina cat cuprinde
  • UMPLUTURA
  • 500 gr de dovleac ras
  • 6 linguri zahar
  • scortisoara
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac:

Dovleacul se pune la calit cu zaharul si scortisoara pana se inmoaie si se lasa la racit.

Smantana , zaharul, esenta de vanilie, praful de sare , oul si uleiul se amesteca toate la un loc.Se pun 2-3 linguri de faina amestecate cu praful de copt si se incorporeaza, apoi se adauga faina pe rand pana obtinem un aluat ce poate fi intins.Se imparte in doua , se intinde foaie , se pune in tava cu hartie de copt, umplutura si cealalta foaie , se inteapa cu furculita si se da la cuptor 40 -50 min la foc potrivit pana se rumeneste.

TIPS-URI

1

Se serveste cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Dea_Dea 1

26.02.2014, 11:16

Simona pune si fa sa imi dai si mie!!

Bunica 1

26.02.2014, 18:53

Ce-mi place!

Satisfyyourcravings 1

27.02.2014, 17:29

Preferata copilariei!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Reteta de placinta frageda cu dovleac