Placinta cu dovleac

de Dea_Dea in Dulciuri, 26 Feb 2014 | 2123 vizualizari

 

Din ultimul dovleac de la mama, s-a mancat urgent.

 

INGREDIENTE

  • INGREDIENTE:
  • 5 linguri smantana
  • un praf de sare
  • 3 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • un ou
  • 2 linguri ulei
  • un praf de copt
  • faina cat cuprinde
  • UMPLUTURA
  • 500 gr de dovleac ras
  • 6 linguri zahar
  • scortisoara
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac:

Dovleacul se pune la calit cu zaharul si scortisoara pana se inmoaie si se lasa la racit.

Smantana , zaharul, esenta de vanilie, praful de sare , oul si uleiul se amesteca toate la un loc.Se pun 2-3 linguri de faina amestecate cu praful de copt si se incorporeaza, apoi se adauga faina pe rand pana obtinem un aluat ce poate fi intins.Se imparte in doua , se intinde foaie , se pune in tava cu hartie de copt, umplutura si cealalta foaie , se inteapa cu furculita si se da la cuptor 40 -50 min la foc potrivit pana se rumeneste.

 

TIPS-URI

1

Se serveste cu zahar pudra.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Placinta cu dovleac 300528
retete culinare - Placinta cu dovleac 300529
retete culinare - Placinta cu dovleac 300530

COMENTARII (16)

Dea_Dea 1

26.02.2014, 11:16

Simona pune si fa sa imi dai si mie!!

Bunica 1

26.02.2014, 18:53

Ce-mi place!

Satisfyyourcravings 1

27.02.2014, 17:29

Preferata copilariei!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D