Placinta cu dovleac

de Aletta in Prajituri, 16 Sep 2015 | 1319 vizualizari

 

In piete si-a facut deja aparitia mult asteptatul : Dovleacul!
Am profitat sa fac o placinta delicioasa cu dovleac,lasand la o parte ca m-am taiat dand pe razatoare dovleacul bucati, a meritat osteneala!

 

INGREDIENTE

  • 1500 g dovleac
  • 50 ml ulei
  • 10 linguri de zahar
  • 1 plic zahar vanilinat Dr Oetker
  • foi pentru placinta un pachet
  • 200 ml apa minerala
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac:

Dovleacul se curata de coaja (tare) :( si se da pe razatoarea mare.

Se adauga zaharul si plicul de zahar vanilinat si se lasa deoparte.

Foile se decongeleaza la temperatura camerei.

Intr-o tava ( eu am folosit-o cea de la cuptor) se intind foi de placinta, eu am pus cate 3 straturi,se adauga ulei si apa minerala si o parte din dovleac.

Se pune alt strat de foi (3) si se repeta operatiunea.. : ulei,apa minerala,dovleac ,pana se termina dovleacul.

Mie mi-au iesit 3 straturi.

Se baga in cuptorul preincalzit la 180 grade si se coace cca 45 minute.

Eu am taiat-o imediat ce am scos-o din cuptor :)) deci aspectul nu e reusit,fiind fierbinte.

Optional se poate pudra cu zahar pudra.

 

 

 

TIPS-URI

1

se foloseste apa minerala pentru a inmuia foile de placinta evitand sa fie uscata.

2

zahar se mai poate adauga dupa gust.

RETETA IN IMAGINI

Placinta cu dovleac-0
Placinta cu dovleac-1
Placinta cu dovleac-2
Placinta cu dovleac-3
Placinta cu dovleac-4
Placinta cu dovleac-5
Placinta cu dovleac-6

COMENTARII (10)

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

17.09.2015, 17:35

Aromata si delicioasa

Aletta

Aletta 1

18.09.2015, 08:03

Mersii Mirela

Aletta

Aletta 1

18.09.2015, 08:03

Andreea

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!