Placinta cu gem

de Bunica in Prajituri, 26 Ian 2010 | 7420 vizualizari

 

Daca ti se cere cu "Te rog frumos sa-mi faci o placinta cu gem uite asa, asa , asa (rotunda , ca un melc),"te gandesti si o faci

 

INGREDIENTE

  • Foaia:
  • 1 ou
  • 250 ml. apa
  • 1 plic praf de copt
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura de otet
  • putina sare ( un vf. de cutit
  • 1 pachet  margarina
  • 5oo -700 g. faina
  • Umplutura:
  • 330 g. gem
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu gem:

Foaia:

Intr-un vas se pune apa, oul, sarea, uleiul praful de copt si otetul peste el.

Se adauga 500g. faina si se framanta incat sa iasa un aluat potrivit de moale.

Margarina se lasa la temperatura camerei (sa fie moale), sa se poata intinde pe foaie.

Aluatul se imparte in doua parti. Se intinde o foaie cat se poate de subtire si se unge cu margarina, se impatureste si se lasa la rece. 15 minute.  La fel se procedeaza si cu cealalta.Operatia se repeta de doua ori.

Se intinde foaia sub foma dreptunghiulara, se intinde gemul, se ruleazasi se pune intr-o tava rotunda , sub forma de melc. Se completeaza "melcul"cu cealalta foaie, se taie si se da la cuptor.Cand s-a rumenit , se scoate si se pudreaza.

 

TIPS-URI

1

Tava se tapeteaza cu hartie de copt.

2

Se tine la cuptor aproximativ 45 minute.

COMENTARII (14)

Bunica 1

29.01.2010, 12:19

Fetelor imi pare rau , nu mai am niciun coltisor, dar daca va anuntati in vizita promit sa fac o placinta mareeeee si fara resturi din borcane.

Bunica 1

29.01.2010, 12:21

Dany, am citit prea tarziu dorinta ta , ca ma ofeream eu pentru o zi, dar trebuia sa negociezi cu nepotii

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 08:58

delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21