Placinta cu ghebe

de Angelina_Elena in Aperitive / Garnituri, 15 Noi 2012 | 8208 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 400 g faina
  • 1 lingura untura
  • 1/2 pachetel drojdie
  • apa calduta
  • 1 varf lingurita zahar
  • 1 praf de sare
  • Umplutura:
  • 800 g ciuperci sau ghebe
  • 2 ardei grasi
  • 2 cepe mari
  • 4 oua
  • Pentru uns:
  • 1 ou
  • 1 lingura smantana
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu ghebe:

Aluat:

Cernem faina in vasul in care framantam aluatul.

Facem o gropita in mijloc si punem acolo drojdia sfaramitata, zaharul, sarea si putina apa.

Lasam 10 minute sa creasca drojdia, dupa care adaugam untura, restul de faina si framantam adaugand apa calduta putin cate putin, pana obtinem un aluat nelipicios.

Lasam aluatul la crescut la loc cald pana cand acesta isi dubleaza volumul.

Umplutura:

Taiem ceapa si ardei marunt.

Punem ulei la incins intr-o tigaie, apoi adaugam ceapa si ardeii.

Lasam sa se caleasca, si intre timp punem ghebele la scurs intr-o strecuratoare, apoi le maruntim usor cu blenderul, sau le tocam marunt.

Adaugam ghebele peste ardei si ceapa, si le mai lasam sa se caleasca impreuna 10 minute.

Saram dupa gust apoi lasam sa se raceasca complet.

Dupa ce s-a racit umplutura, adaugam ouale batute si omogenizam.

Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, il impartim in doua bucati.

Intindem fiecare bucata intr-o foaie.

Tapetam o tava cu hartie de copt si putin ulei, apoi punem prima foaie in tava, punem apoi umplutura si la final ultima foaie.

Intepam foaia de deasupra cu o furculita, apoi punem oua batut cu smantana si dam tava la cuptorul preincalzit pana se rumeneste deasupra.

Se serveste fie calda fie rece.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ghebe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu pui si ciuperci