Placinta cu mac

de _Alina_ in Dulciuri, 18 Sep 2012 | 3200 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • - 1500 g faina
  • - 18 g drojdie
  • - 800 ml lapte
  • - 250 ml ulei de palmier
  • - 5 galbenusuri
  • - 1 plic zahar vanilinat
  • - 2 lingurite de zahar
  • - 2 lingurite de sare
  • umplutura:
  • - 200 ml lapte
  • - 350 g mac
  • - 100g zahar tos
  • - 50 g gem de caise
  • - 1 pastaie vanilie
  • pentru uns:
  • - 1 galbenus si putin lapte.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mac:

1. Facem o maia din laptele caldut, drojdie, zahar, zahar vanilinat si 3-4 linguri de faina. Lasam la crescut 15 min.

2. Punem in faina ramasa galbenusurile si sarea. Punem de asemenea, si maiaua crescuta si uleiul de palmier si amestecam.

3. Framantam cel putin 15 min.

4. Lasam la dospit una-doua ore.

Umplutura:

1. Punem laptele cu vanilia intr-o cratita pe foc  il tinem pana da in clocot.

2. Adaugam macul si zaharul si amestecam.

3. Punem gemul de caise si amestecam bine.

Asamblare:

1. Intindeti o foaie de aluat pana la dimensiunile 75 x 33 cm.

2. Puneti 1/2 din umplutura de mac peste foaia de aluat si uniformizati.

3. Dupa ce ati rulat foaia de aluat si a devenit ca o rulada, invartiti-o ca sa formeze un melc urias.

4. Puneti melcul intr-o forma rotunda cu diametrul de 25 cm, ungeti-l cu oul si laptele si intepati-l cu furculita.

5. Dati la cuptor la 170 °C timp de 55 min.

 

 

TIPS-URI

1

Ingredientele pentru aluat sunt la dublu. Daca vreti sa faceti doar o placinta cu mac injumatatiti cantitatile.Aceeasi mentiune si pentru umplutura ;)

2

P.S. Eu am pus toata umplutura intr-o singura placinta si a iesit prea "macoasa" :)

RETETA IN IMAGINI

Placinta cu mac-0
Placinta cu mac-1
Placinta cu mac-2
Placinta cu mac-3

COMENTARII (22)

_Alina_ 1

19.09.2012, 17:45

Tare ma bucur ca va place

Laly 1

19.09.2012, 21:19

Ce rumena si frumoasa este,asteapta sa fie mancata

_Alina_ 1

20.09.2012, 08:20

Asa e Laly!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04