Sufleu de cuscus

de mirela0911 in Dulciuri, 6 Iul 2016 | 656 vizualizari

 

Un desert bun, racoros si aromat servit alaturi de un sos de fructe, gem sau chiar fructe proaspete.

 

INGREDIENTE

  • 200 g cuscus
  • 300 ml apa
  • 400 ml lapte
  • 3 oua
  • 75 g unt
  • 100 ml smantana dulce
  • 1/2 baton de vanilie
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • un praf de sare
  • unt si pesmet pentru uns forma
  • gem de fructe sau fructe proaspete
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de cuscus:

Se despica pastaia de vanilie si cu ajutorul unui cutit se extrag semintele pe are le dam deoparte.

In 300 ml apa se pune la fiert batonul de vanilie. Cand apa da in clocot se adauga cuscusul si se ontinua fierberea la foc mic pana cand apa este absorbita. Se adauga in continuare laptele fierbinte, putin cate putin, pe masura ce cantitatea pusa inainte este absorbita. Se ia de pe foc, se acopera si se lasa sa se odihneasca timp de 15 minute, apoi se raceste.

Se separa ouale. Galbenusurile se bat spuma cu zaharul si untul, apoi se adauga semintele de vanilie, praful de sare, coaja de lamaie rasa si smantana dulce. Se adauga cuscusul si se amesteca bine ca sa nu ramana cocoloase. Albusurile se bat spuma tare apoi se incorporeaza in compozitie, amestecand usor.

Se ia un vas de yena rotund, se unge cu unt si se tapeteaza cu pesmet. Se toarna compozitia, se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 40-45 de minute.

Se serveste cu fructe proaspete, gem sau sos de fructe.

Pofta buna! 

 

TIPS-URI

1

Se poate servi atat rece cat si calduta!

2

Se poate pudra cu zahar pudra vanilat!

RETETA IN IMAGINI

Sufleu de cuscus-0
Sufleu de cuscus-1
Sufleu de cuscus-2
Sufleu de cuscus-3
Sufleu de cuscus-4
Sufleu de cuscus-5
Sufleu de cuscus-6
Sufleu de cuscus-7
Sufleu de cuscus-8
Sufleu de cuscus-9
Sufleu de cuscus-10
Sufleu de cuscus-11
Sufleu de cuscus-12

COMENTARII (29)

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

07.07.2016, 11:37

cat de bine arata!

Satisfyyourcravings

Satisfyyourcravings 1

08.07.2016, 22:37

Suna foarte bine!

miki_a

miki_a 1

09.07.2016, 11:13

Ce bine arata! Dar si dulceata e minunata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!