Placinta cu mere

de deyutzky in Prajituri, 24 Mai 2012 | 2752 vizualizari

 

Placinta copilariei mele...e foarte fragedaaaa...iar daca ramane si pe a2a zi, e si mai frageda:P

 

INGREDIENTE

  • cca 8 mere mai marisoare + 5 linguri zahar
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri ulei
  • 1 ou
  • 10 linguri de apa (sau apa minerala)
  • 1 lingurita jumate de praf de copt
  • cca 350-400 gr faina
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Intr-un bol mai mare se freaca bine zaharul cu oul apoi se adauga uleiul si se amesteca bine.

Se adauga apa, apoi se toarna in ploaie faina, care a fost amestecata cu praful de copt.

Se formeaza un aluat care nu se lipeste de maini.

Merele se curata de coaja, se spala bine si se dau prin razatoare, apoi se amesteca cu cele 5 linguri de zahar.

Aluatul se imparte in 2 si se intind 2 foi.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa bine cu unt se intinde prima foaie de aluat, se pun merele pe care le scurgem bine de zeama lasata, apoi punem si a2a foaie de aluat.

Dam la cuptor pt cca 25-30 min la foc mic...sau pana trece testul cu scobitoarea.

Dupa ce scoatem din cuptor, pudram cu zahar pudra.

Pofta buna!!

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Placinta cu mere-0
Placinta cu mere-1
Placinta cu mere-2

COMENTARII (18)

gaby_duceag 1

25.05.2012, 14:39

" place

deyutzky 1

25.05.2012, 16:15

multumesc alinutzika

deyutzky 1

25.05.2012, 16:15

multumesc gabytz

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41