Plăcintă cu mere

de andreeapintea in Prajituri, 10 Oct 2014 | 906 vizualizari

 

Mirosul plăcintei cu mere este unul care îți umple casa și sufletul. Un desert specific toamnei, dar nu numai. Îmi place foarte mult contrastul dintre crusta ușor crocantă și merele suculente și aromate.

 

INGREDIENTE

  • 400 grame făină
  • 75 grame zahăr
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 1/2 linguriță sare
  • 200 grame unt rece
  • 1 kilogram mere
  • apă rece
  • opțional – 1 ou
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă cu mere:

Făina, praful de copt și sarea se amestecă într-un bol. Adăugăm untul rece, tăiat bucățele, și frământăm rapid până când compoziția este asemănătoare unui pesmet. Apoi adăugăm 4-5 linguri de apă rece și frământăm pentru a obține un aluat omogen. În funcție de făină s-ar putea să aveți nevoie de 1 ou pentru a lega aluatul. După ce am obținut un aluat compact îl punem în folie și îl lăsăm la frigider pentru 30-40 de minute.

Preîncălzim cuptorul la 220 grade. Merele le tăiem în cuburi și le amestecăm cu zahăr și eventual scorțișoară, dacă doriți o aromă mai intensă.

Scoatem aluatul din frigider și îl împărțim în două. Ungem o formă de plăcintă și întindem jumătate din aluat. punem merele și apoi din cealaltă jumătate de aluat formăm un capac pentru plăcinta noastră. Deasupra o stropim cu un pic de apă și cu zahăr.

Plăcinta cu mere se coace 10 minute la 220 grade și apoi 30 de minute la 190 de grade.

Se poate savura caldă lângă o cupă de înghețată de vanilie sau cu o cupă de frișcă.

 

COMENTARII (5)

MotanLaOale 1

10.10.2014, 22:37

Xandrinne 1

11.10.2014, 08:16

dantes 1

11.10.2014, 10:34

Foarte buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S