Placinta cu telemea de oi

de iri_iri in Dulciuri, 8 Feb 2012 | 2952 vizualizari

 

...in aceasta placinta am incercat sa combin laptele cu telemeaua si pentru ca era o compozitie foarte subtire am adaugat gris si chear nu imi pare rau pentru ca spun eu ca mi-a iesit ..si aratoasa si gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • la aceasta placinta am folosit pentru prima data lapte.
  • 250 gr telemea de oaie,
  • 700 ml lapte dulce,
  • 12 linguri gris,
  • 5 oua,
  • 2 plicuri zahar vanilat bourbon,
  • 4 linguri zahar ,
  • esenta de rom,
  • un pachet de foi de placinta ,
  • margarina de uns tava
  • zahar pudra vanilat.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu telemea de oi:

Se amestesca laptele cu zaharul, apoi se adauga grisul, 4 oua, zaharul vanilat, esenta de rom si la final telemeaua sfaramata.   

Se unge tava cu margarina si pentru inceput se aseaza 3 foi de placinta in tava, peste care se aseaza un strat din compozitie. Se efectueaza astfel pana se termina si foile si amestecul de branza, ultimul strat fiind de foi.    

Oul ramas se bate spuma si se unge deasupra si se presara cu zahar. Se inteapa din loc in loc si se da tava la cuptor care a fost incins timp de 10 minute. Dupa 30 de minute se scoate si se pudreaza cu zahar pudra.   

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Placinta cu telemea de oi-0
Placinta cu telemea de oi-1
Placinta cu telemea de oi-2
Placinta cu telemea de oi-3
Placinta cu telemea de oi-4
Placinta cu telemea de oi-5
Placinta cu telemea de oi-6

COMENTARII (25)

mena29

mena29 1

09.02.2012, 17:34

imi place si mie

iri_iri

iri_iri 1

09.02.2012, 18:07

multumesc

Gina_Cristina

Gina_Cristina 1

14.03.2012, 20:21

cat as vrea sa iau farfuria la mine

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!