Placinta domneasca cu branza dulce

de Rux in Dulciuri, 1 Oct 2016 | 2425 vizualizari

 

Va garantez ca nu te poti satura cu o portie... ai nevoie de minim doua bucati :))))))) zdravene! :))))  Bine e sa fii boier acasa si sa mananci placinte aburinde , abia scoase din cuptor, asa cum si cate iti pofteste inima! :D :D :D

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foi de placinta (eu am avut Edenia)
  • 1 kg branza de vaci
  • 500 gr smantana
  • 300 gr zahar
  • 5 oua
  • 1 lingurita rasa de praf de copt
  • 1 lingura plina de iaurt( grecesc)
  • coaja de lamaie
  • vanilie
  • esenta de rom
  • zahar pudra vanilat
  • unt pentru uns tava
  • o tava Jena 30/20
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta domneasca cu branza dulce:

Intr-un bol, se amesteca branza de vaci, cu smantana, cu zaharul si ouale, cu vanilia, coaja de lamaie, romul si praful de copt.

Foile se rup in bucatele si se amesteca pe rand in compozitie. Se pastreaza o singura foaie deoparte.

Se unge tava cu unt, se pune compozitia cu foi si crema de branza si se pune deasupra foaia ramasa.

Se coace placinta timp 45 sau 50 de minute la 180 de grade.

Dupa 30 de minute, se deschide cuptorul, se pune deasupra iaurtul si se unge foaia rapid.

Cand este gata, se scoate din cuptor, se lasa putin la racit si se portioneaza.

Se poate manca calda, iar daca doriti pudrati placinta cu zahar pudra vanilat.

Pofta mare boiereasca!

 

TIPS-URI

1

Daca va plac stafidele puneti-le din blesug.

RETETA IN IMAGINI

Placinta domneasca cu branza dulce-0
Placinta domneasca cu branza dulce-1
Placinta domneasca cu branza dulce-2
Placinta domneasca cu branza dulce-3
Placinta domneasca cu branza dulce-4
Placinta domneasca cu branza dulce-5
Placinta domneasca cu branza dulce-6

COMENTARII (42)

Rux

Rux 1

05.10.2016, 20:08

Multumesc Anca!

nuky

nuky 1

17.10.2016, 13:07

Buna ideea cu foile rupte in compozitie.De cand cumpar foi de placinta am sesizat ca se lucreaza f greu cu ele,ori sunt lipite intre ele ori sunt rupte deja.Am incercat toate marcile.Azi o fac doar te-as intreba dimensiunea tavii.Cu stima, Violeta

Rux

Rux 1

17.10.2016, 13:15

Buna Violeta, am scris in reteta 20/3o...spor

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!