Placinte englezesti

de lira in Piine, 11 Iul 2010 | 4109 vizualizari

 

Perfecta pentru o gustare, pentru un pachetel la serviciu sau pur si simplu de luat in parc atunci cand mergeti cu copilul.

 

INGREDIENTE

Ingrediente aluat:

  • 225 g faina
  • 1 pliculet de praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 60 g unt 
  • 60 ml apa

Ingrediente umplutura:

  • 150 g cartofi (eu am pus 2 cartofi)
  • o ceapa cat un ou
  • 100 g carne de pui
  • patrunjel verde
  • 1 ou pentru uns placintele
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte englezesti:

Ingredientele uscate: faina, praful de copt si sarea se cern intr-un castron si se framanta cu untul taiat cubulete pana se obtine un aluat sfaramicios. Se adauga treptat apa si se framanta in continuare pana devine un aluat omogen. Se da forma unei bile, se pune intr-o folie de plastic si se lasa la rece jumatate de ora.


Carnea se taie cubulete, ceapa se toaca marunt si se calesc intr-o tigaie. Cartofii taiati cubulete mici se pune la la foc si se lasa la clocotit 5 minute dupa care se limpezesc cu apa rece si se lasa la scurs intr-o strecuratoare.


Ingrediente pentru umplutura: carnea, ceapa, cartofii, patrunjelul, sarea si piperul se amesteca.


Aluatul se scoate de la frigider, se intinde si cu ajutorul unui bol se taie cercuri. Daca vreti sa faceti placinte care se fie mai mici puteti folosi un pahar care sa aiba circumferinta ceva mai mare.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Placinte englezesti 41256
retete culinare - Placinte englezesti 41257

COMENTARII (2)

marieta 1

27.09.2010, 00:23

bune!!!!!!!!!

adry88 1

11.05.2011, 21:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55