Pleurotus pane

de Ela68 in Mancaruri de legume, 23 Iun 2014 | 32978 vizualizari

 

Pentru ca am renuntat definitiv la carne, am grija sa introduc in alimentatie proteina. Din punctul meu de vedere, cel mai bun inlocuitor al carnii este ciuperca. Este bine de stiut ca aceasta ciuperca, prin substantele active pe care le contine are un efect terapeutic benefic asupra organismului. N-am sa dezvolt, doar va invit sa va documentati !

 

INGREDIENTE

  • 500 gr Pleurotus
  • 3 oua mici ( sau 2 mari )
  • cca. 3-4 linguri faina
  • sare, piper
  • ulei pentru prajit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pleurotus pane:

1. Ciupercile se spala si se pun la fiert in apa cu sare 5 minute. Se lasa la racit si la scurs intr-o sita, apoi se mai storc cu mana astfel incat continutul de apa sa fie cat mai mic. In cazul in care coditele sunt lungi, se vor taia deoarece sunt destul de tari si nu se pot manca. 

2. Se bat ouale, se adauga sarea si piperul, apoi faina pana se formeaza un aluat ca pentru clatite. 

3. Dam ciupercile prin acest amestec si le punem la prajit in uleiul incins. Se prajesc pe ambele parti si se scot pe un servet pentru ca uleiul sa poata fi absorbit. 

4. Se pot servi ca atare sau cu sos de iaurt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pleurotus pane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Anett 1

24.06.2014, 12:54

Ela68 1

24.06.2014, 12:56

Da Lauriciule, am renuntat. Acum, daca merg la un gratar cu prietenii, nu zic nu la o bucatica, dar 360 de zile pe an nu mananc carnitza .
Ai mei n-au renuntat

Bya Ralu 1

10.02.2015, 15:22

bune

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci si dovlecei pane