Poiana cu ciuperci

de Miha in Salate, 15 Noi 2009 | 16193 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 g ciuperci
  • 3 cartofi
  • 3 morcovi
  • 2 radacini patrunjel
  • 100 g cascaval
  • 1/2 piept de pui
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura de marar
  • 3 fire ceapa verde
  • 3 castraveti murati
  • maioneza, dupa gust
  • sare si piper
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Poiana cu ciuperci:

Pieptul de pui se pune la fiert impreuna cu radacinoasele. In timpul fierberii se condimenteaza dupa dorinta. Eu am pus sare, piper si putina nucsoara.


Dupa ce-au fiert se lasa la racit.


Intre timp marinam ciupercile. Se pun la fiert in jumatate de pahar cu apa, o lingura de otet si 2 linguri de ulei. Cand incepe sa fiarba se adauga o lingurita de piper boabe, o foaie de dafin si sare dupa gust. Se mai lasa pe foc, la foc moderat, inca 5 minute apoi se lasa la racit.


Cartofii, morcovul, radacina de patrunjel si cascavalul se rad pe razatoarea cu ochiuri mari, in vase separate. Pieptul de pui si castravetii se taie marunt. Eu le-am robotit. :) Verdeata si ceapa verde se taie marunt.


Se tapeteaza un vas cu folie alimentara. Se pun ciupercile cu palariile in jos, acoperind tot fundul vasului. Verdeata tocata se presara deasupra ciupercilor. Apoi se aseaza un strat de cartofi, presand bine cu mana. Se unge un strat de maioneza. Se aseaza morcovul ras, apoi cascavalul. Se unge din nou cu maioneza. Urmeaza apoi un strat de carne si unul de castraveti murati si un ultim strat de maioneza. Se acopera cu folie si se da la rece. Eu am tinut peste noapte la frigider.


Platoul pe care va fi servita salata se pune peste vasul in care a fost "construita" si se ratoarna cu o miscare ferma.


Sursa

 

TIPS-URI

1

daca ciupercile sunt mai mici, salata va fi mai aspectuoasa

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Poiana cu ciuperci 10650
retete culinare - Poiana cu ciuperci 10651
retete culinare - Poiana cu ciuperci 10652
retete culinare - Poiana cu ciuperci 10653
retete culinare - Poiana cu ciuperci 10654

COMENTARII (46)

adry88 1

09.12.2013, 15:59

foarte bun

babi5 1

18.12.2014, 10:26

mihaelar63 1

18.12.2014, 10:33

Buna poiana

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Rosii cherry cu usturoi si busuioc
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!