Porc Sichuan

de AndrutzaP in Porc, 24 Oct 2016 | 5977 vizualizari

 

Imi place mancarea chinezeasca, aia din restaurantele cu specific. Vorbeste lumea ca mancarea din China este cu totul altfel,k dar...pana ajung acolo, o voi consuma pe asta.

 

INGREDIENTE

  • 500 g pulpa de porc
  • 1 ceapa
  • 5 catei de usturoi
  • 3 cm ghimbir
  • 300 g legume congelate ("chinezesti")
  • 25 g urechi de lemn
  • 5 linguri sos se soia
  • 3 linguri ulei
  • supa de porc (facuta in casa sau dintr-o jumatate de cub concentrat)
  • sare, piper
  • un varf de lingurita anason
  • coriandru (3-4 boabe strivite sau un varf de degete de coriandru uscat)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porc Sichuan:

Incepem prin a hidrata urechile de lemn in apa fierbine. Trebuiesc lasate la hidratat aproximativ 30 minute.

Carnea de porc o taiem fasii lungi de 2-3 cm si o amestecam bine cu jumatate din cantitatea de sos de soia.

Intr-o tigaie wok punem la incins jumatate din cantitate de ulei. Calim usturoiul zdrobit si ghimbirul tocat marunt. Adaugam apoi carnea si o prajim pentru 7-8 minute. Scoatem carnea pe o farfurie si, in aceasi tigaie, calim ceapa tocata julienne in restul de ulei. Adaugam apoi legumele, urechile de lemn hidratate si carnea prajita (in aceasta ordine, cu 1-2 minute intre fiecare). Punem peste supa de porc, sosul de soia ramas si condimentele.

Mai lasa pe foc cateva minute, pana se leaga si gata.

Servim cu orez fiert simplu sau cu taitei de orez.

Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

Carnea sa nu aiba grasime, altfel va strica reteta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Porc Sichuan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Rocsi 1

24.10.2016, 20:40

Nepotii_si_bunica 1

25.10.2016, 09:59

Bun!

miki_a 1

26.10.2016, 09:45

Delicios preparat!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Porc cu bambus si ciuperci