Potcoave cu nuca - de post

de Adriana G in Prajituri, 7 Noi 2012 | 2203 vizualizari

 

Reteta lui Miremirc careia ii multumesc pt. ca orice reteta am ales sa gatesc de la ea a iesit minunat....nu am dat gres niciodata...!
Niste biscuitei/fursecuri foarte gustosi si aromati si sanatosi!
Fetitele mele care m-au ajutat la modelerea lor.....i-au mancat cu mare pofta si placere....!

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 150 gr nuci macinate
  • 250 gr margarina
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 esenta rom
  • 100 gr zahar pudra (merge si cu cel tos)
  • un praf de sare
  • zahar pudra cu aroma de vanilie pentru tavalit biscuitii
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Potcoave cu nuca - de post:

- margarina la temperatura camerei se amesteca bine cu zaharul si esenta de vanilie

- adaugam nucile, romul si faina treptat si framantam cu mana pana se incorporeaza bine toata faina si obtinem un aluat

- formam o bagheta cu mainile si o taiem in felii mici

- fiecare felie o rulam si o taiem in 4, iar aceste 4 rulouri micute le curbam spre interior, formand potcoavele si le asezam in tava

- dam tava la cuptor pentru 15 minute la foc potrivit

Atentie! - dupa 10 minute ne uitam la ele sa nu se arda deoarece se coc foarte repede. Nu asteptati sa prinda o culoare mai inchisa pentru ca isi vor scimba gustul (vor deveni mai amarui), si se vor intari foarte tare dupa ce se racesc!

- dupa ce s-au racorit putin se tavalesc cu grija prin zaharul pudra.

 

 

 

TIPS-URI

1

se pot pastra si timp mai indelungat intr-o cutie de fursecuri-metalica, dar si in casoleta de plastic inchisa bine

RETETA IN IMAGINI

Potcoave cu nuca - de post-0
Potcoave cu nuca - de post-1
Potcoave cu nuca - de post-2
Potcoave cu nuca - de post-3

COMENTARII (20)

Adriana G

Adriana G 1

09.11.2012, 19:54

Va multumesc tuturor!

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 15:24

si norocoase presupun :-?

Adriana G

Adriana G 1

23.11.2012, 10:04

gaby_gabytza, se poate....

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!