Praf de portocala

de lia maria in Dulciuri, 5 Oct 2011 | 5517 vizualizari

 

Sau mai bine spus, esenta naturala din coji de portocala.
Un praf cu o aroma foarte puternica si rezultate intense.

 

INGREDIENTE

  • coji de portocala
  • rabdare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Praf de portocala:

Imi place foarte mult gustul si mirosul de portocale si mereu le folosesc in preparatele mele culinare. Si cum iarna a fost lunga si am consumat portocale „la greu” am sa va impartasesc si voua modul in care eu mi-am facut provizii cu esenta naturala din coji de portocale.

In primul rand, spalam foarte bine portocalele si cu un cutit de zarzavat le curatam de coaja, cat mai subtire si fara partea alba care este amara. Aceste coji le punem rasfirate, la uscat pe calorifer intr-o tavita mai mica de copt. Dupa una, doua zile vor fi uscate. Le golim intr-o punga de hartie si eliberam tavita pentru alta tura care urmeaza la uscat. Cand avem cateva ture de coji uscate, le golim in blender si le pasam pana se fac pulbere. Trecem pulberea prin sita si praful obtinut il punem intr-un borcan cu filet, bine inchis, pe care-l pastram in camara. Firimiturile ramase in sita, nu le aruncam si ele sant bune, le folosim la aromatizarea ceaiurilor care vor fi delicioase !

Daca doriti sa preparati si voi, aceasta minunata esenta, se poate si altfel: Pornim cuptorul, punem o hartie de copt in tava aragazului, imprastiem cojile de portocale si le tinem la uscat, cu usa cuptorului intre-deschisa timp de 4-5h. Vor fi gata cand se vor rupe usor, iar dupa ce le lasam la racit, le putem macina.

Il putem folosi pt aromatizarea prajiturilor, checurilor,cremelor, clatitelor, salatelor de fructe, sosurilor dulci ori sarate si nu in ultimul rand la condimentarea carnii ori a peste-lui.

Praful obtinut, il pastram intr-un borcan cu filet si-l tinem in camara, ferit de lumina directa.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

multe coji de portocale

Daca ti-a placut reteta noastra "Praf de portocala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

nilgun 1

22.07.2013, 23:15

buna idee

susu 1

07.11.2013, 14:43

asta incep sa fac, sa strang cojite, foarte interesanta si buna reteta chiar daca la prima impresie pot spune ca ma ducea si pe mine capul la asta nu m-am gandit, multumim de reteta

susu 1

07.11.2013, 14:44

iar treaba cu rabdarea a fost super, ingredientul principal

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de pepene cu citrice