Prajitura Acoperis (casuta)

de Ionutza in Prajituri, 26 Dec 2011 | 8343 vizualizari

 

O prajitura care nu lipseste de pe masa familiei de sarbatori.

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 250 gr zahar
  • 50 gr untura
  • 600 gr  faina
  • 3 ling miere
  • 5 ling lapte
  • 2 oua intregi
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita amoniac
  • Crema:
  • 1 litru lapte
  • 3 budinci vanilie
  • 250 gr zahar pudra
  • 1 RAMA (250 gr margarina)

 

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Acoperis (casuta):

Se amesteca toate ingredientele pt foi,faina se pune putin cate putin,pe urma se framanta.Compozitia se imparte in 2.Din prima parte se fac 2 foi care se intind pe fundul unei tavi si dupa ce s-au asezat se taie in 3 parti pe lungime.Se coc la foc potrivit fiind atenti datorita foilor subtiri.Se procedeaza la fel si cu cea dea doua foaie.Se obtin 6 foi lunguiete.

In a doua compozitie se pun 2 linguri mari de cacao si se fac 12 bastonase lungi care se coc tot pe fundul tavii.

Pt crema fierbem cele 3 budinci de vanilie intr-un litru de lapte FARA ZAHAR si se lasa sa se raceasca complet.Separat se freaca margarina bine cu zaharul pudra.Cand s-au racit complet cele 2 compozitii se amesteca si se umplu foile.

Din cele 2 foi impartite in 3 cea din mijloc se pune pe o tava,se pune un strat de crema,3 bastonase,iar un strat de crema,2 bastonase,crema si deasupra inca un bastonas care se acopera si el cu crema.Cele 2 foi ramase se ung putin cu crema si se pun pe margine.Sper ca pozele va vor ajuta.

POFTA BUNA! :)

 

TIPS-URI

1

Optional se poate glazura si adauga cocos.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura Acoperis (casuta) 139003
retete culinare - Prajitura Acoperis (casuta) 139004
retete culinare - Prajitura Acoperis (casuta) 139005
retete culinare - Prajitura Acoperis (casuta) 139006
retete culinare - Prajitura Acoperis (casuta) 139007
retete culinare - Prajitura Acoperis (casuta) 139008
retete culinare - Prajitura Acoperis (casuta) 139009
retete culinare - Prajitura Acoperis (casuta) 139010

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (13)

gaby_duceag 1

28.12.2011, 11:58

cred ca-i buna

Lau 1

06.01.2012, 15:58

una

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 21:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25