Prajitura Alba Ca Zapada Cu Crema De Lamaie

de Anamaria Cook in Prajituri, 19 Iun 2014 | 15450 vizualizari

 

Este deosebit de delicata, parfunata, cremoasa si pufoasa. Va spun sincer are un gust divin. Incercati si va minunati...si sa imi dati de stire imediat ce ati facut-o.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru foi:
  • 10 linguri de lapte
  • 10 linguri de ulei
  • 10 linguri de zahar
  • 2 oua
  • o lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 500/550 g faina
  • Ingrediente pentru crema:
  • 1 litru lapte
  • 8 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • 200 g unt
  • sucul si coaja de la o lamaie
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Alba Ca Zapada Cu Crema De Lamaie:

Intr-un castron amestecati ouale, zaharul, laptele, uleiul, sarea si praful de copt stins in putina zeama de lamaie. Apoi  adaugati faina putin cate putin pana ce obtineti un aluat nelipicios. Lasati aluatul deoparte pentru o jumatate de ora si intre timp preparati crema.

Intr-o cratita puneti faina, zaharul, coaja si zeama de lamaie apoi turnati lapte putin cate putin pana obtineti o pasta, continuati sa turnati din lapte amestecand continuu. Asezati cratita pe foc mic si amestecati cu un tel pana ce crema se ingroasa. Acoperiti cu folie de plastic lipind-o usor pe toata suprafata cremei asa incat sa nu se formeze crusta.

Impartiti aluatul in trei parti egale si intindeti trei foi dreptunghiulare de aceasi marime daca puteti, asezati-le pe cate o foaie de hartie de copt si intepati cu furculita din loc in loc asa incat foaia sa nu se umfle la copt. Coaceti pe fundul unei tavi la foc mediu pentru 10 minute sau pana ce se coloreaza putin dar ramane inca pufoasa la atingere.

Cand crema s-a racit indeajuns de mult incat sa nu va friga la deget adaugati untul cate o lingura pe rand si mixati pana ce acesta se incorporeaza complet.

Cand foile si crema s-au racit asezati prima foaie pe o fasie de folie alimentara, acoperiti cu 1/3 din crema obtinuta si asezati deasupra a doua foaie apasand usor cu palma sa se lipeasca una de cealalta. Procedati astfel cu foile si crema ramasa. Eu am terminat cu un strat de crema la suprafata. Infasurati prajitura in folia de plastic si dati la frigider pentru cel putin 6 ore sau pana a doua zi.   

POFTA BUNA!!!   

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura Alba Ca Zapada Cu Crema De Lamaie 327440
retete culinare - Prajitura Alba Ca Zapada Cu Crema De Lamaie 327441
retete culinare - Prajitura Alba Ca Zapada Cu Crema De Lamaie 327442
retete culinare - Prajitura Alba Ca Zapada Cu Crema De Lamaie 327443
retete culinare - Prajitura Alba Ca Zapada Cu Crema De Lamaie 327444
retete culinare - Prajitura Alba Ca Zapada Cu Crema De Lamaie 327445
retete culinare - Prajitura Alba Ca Zapada Cu Crema De Lamaie 327446
retete culinare - Prajitura Alba Ca Zapada Cu Crema De Lamaie 327447
retete culinare - Prajitura Alba Ca Zapada Cu Crema De Lamaie 327448
retete culinare - Prajitura Alba Ca Zapada Cu Crema De Lamaie 327449

COMENTARII (19)

Criss 1

20.06.2014, 05:34

dantes 1

20.06.2014, 07:16

Delicioasa!

Valclaudia 1

30.07.2014, 06:53

o trec la favorite si sper s-o incerc cat mai repede...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S