Prajitura aromata

de Bianca20 in Mancaruri de post, 13 Apr 2013 | 3632 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 500 g. faina;
  • 150 g. zahar;
  • o lingura scortisoara;
  • 2 linguri zeama de lamaie;
  • 2 linguri bicarbonat;
  • 3 linguri zahar vanilat;
  • 1o linguri ulei;
  • 300 ml. apa;
  • 100 g. alune

Glazura:

  • 50 g. margarina;
  • 4 linguri zahar;
  • 4 linguri zeama de lamaie;
  • 4 linguri cacao;
  • 100 g. alune.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura aromata:

Zaharul se pune la fiert cu apa pana se topeste.Se adauga uleiul si faina treptat.Se pune scortisoara, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, zaharul vanilat si alunele maruntite.Se poate adauga dupa gust mai multa zeama de lamaie.Compozitia rezultata se pune intr-o tava unsa cu ulei si se da la cuptor la 200 grade celsius timp de 30-40 minute.

Glazura se face in urmatorul mod:margarina se freaca cu zaharul pana devine o spuma.Se adauga cacaoa si zeama de lamaie.La urma se adauga si alunele maruntite.Se intinde  peste  prajitura dupa ce se raceste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura aromata" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert biscuiti cu mere