Prajitura aromata (de post)

de oana_d in Mancaruri de post, 4 Apr 2013 | 43420 vizualizari

 

Reteta este dintr-o revista Magazin de la inceputul anilor '90.

 

INGREDIENTE

  • o cana de apa,
  • o cana de zahar,
  • 1/2 cana ulei,
  • 1-2 cani de faina,
  • o lingurita de praf de copt
  • arome.
  • Crema:
  • 0,5 kg biscuiti simpli,fara ou
  • o ceasca de apa,
  • 4 linguri de gem acrisor,
  • 100-150 g zahar pudra,
  • 2 pachete de margarina,
  • coaja de lamaie si de portocala,
  • 2-3 linguri de rom (sau esenta),
  • 2 ciocolate menaj (optional),
  • o mana de stafide.
  • Glazura:
  • o ciocolata menaj
  • 2-3 lingurite de apa
  • 50g de margarina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura aromata (de post):

Blatul se face amestecand ingredientele pana la omogenizarea completa. Se pune compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins, la 180 de grade aproximativ 30 de minute. Faceti testul cu scobitoarea. Cand este gata, se scoate si se lasa sa se raceasca in tava.

Intre timp se face crema: biscuitii se dau prin masina de tocat nuci. Apoi se amesteca zaharul pudra (eu am o masina de cafea pe care o folosesc numai pt a-mi face zahar pudra cand este nevoie), cu margarina, gemul, prefer de caise, coaja de lamaie si portocala, stafidele, romul si ciocolata topita la foc mic cu 2-3 lingurite de apa. Acest amestec se omogenizeaza cu praful de biscuiti impreuna cu apa (sau un sirop de apa si zahar), dar pentru ca puteti avea diverse sortimente de biscuiti, puneti apa cate putin pana cand rezulta o crema ferma, pe care o aromatizati bine cu rom de calitate, sau cu esenta de rom.

Dupa ce blatul s-a racit, se scoate usor hartia de copt si se lasa tot in tava. Se intinde crema peste el si apoi glazura, facuta din ciocolata topita cu 2-3 lingurite de apa si cu 50 g de margarina, la foc foarte mic sau la bain marie.

Se lasa la rece cateva ore apoi se poate servi.

TIPS-URI

1

cana folosita sa aiba cca 200-250 ml

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura aromata (de post)" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (15)

lauratm 1

04.09.2013, 12:56

meseriasa prajitura ta ! ms de reteta sigur am s-o fac si eu .

simonay 1

04.09.2013, 15:40

Georgiana78 1

08.08.2014, 21:17

Am facut-o si eu si este suuuper...! Multumesc de idee!

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - MANDRU MI-S BUCATARAS!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7117 puncte

mihaelar63

4819 puncte

Rocsi

4698 puncte

katty

4376 puncte

RODIMUR

3284 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarte cu rubarba si prune
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Smoothie cu avocado si banana

de katty 7

pe 17.09 la 18:16

Smoothie de ananas cu spanac

de katty 7

pe 17.09 la 18:12

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem si foi de cartofi