Prajitura Bounty

de Steffy in Prajituri, 11 Iun 2014 | 18241 vizualizari

 

Multumesc Pushaa pentru reteta. A avut mare succes si chiar se aseamana la gust cu batonul Bounty.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 4 oua
  • 10 linguri lapte
  • 2 linguri cacao
  • 200 g faina
  • o lingurita praf de copt
  • Sirop:
  • 200 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri gris
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 150 g zahar
  • 100 g unt
  • 150 g nuca de cocos
  • Glazura:
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • o lingura ulei
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Bounty:

Blatul:

Se mixeaza untul la temperatura camerei cu zaharul. Apoi se adauga pe rand ouale amestecand foarte bine dupa fiecare. Se pune laptele, cacaoa si faina in care se amesteca praful de copt si se omogenizeaza bine.

Se toarna aluatul in 2 tavi de chec tapetate cu hartie de copt. Se da la cuptor pentru 25 minute.

Siropul:

Se caramelizeaza zaharul, apoi se stinge cu lapte si se lasa sa fiarba la foc mic pana se dizolva caramelul. Se lasa la racit.

Crema:

Se pune laptele la fiert cu zaharul, zaharul vanilinat si grisul, pana se ingroasa. Cand incepe sa se ingroase, se adauga nuca de cocos, apoi untul si se amesteca bine. Se mai lasa 2 minute pe foc, amestecand continuu sa nu se lipeasca.

Glazura:

Cicolata se topeste pe baie de aburi. Ca sa fie mai fluida, adaugam peste ciocolata o lingura de ulei.

Asamblare:

Se insiropeaza blatul. Peste blat se pune crema putin calduta, iar deasupra glazura din ciocolata. Se lasa la rece pentru 2 ore.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura Bounty 325766
retete culinare - Prajitura Bounty 325767
retete culinare - Prajitura Bounty 325768
retete culinare - Prajitura Bounty 325769
retete culinare - Prajitura Bounty 325771
retete culinare - Prajitura Bounty 325772

COMENTARII (10)

Krystyan Trendy 1

12.06.2014, 11:02

minunata prajitura!

Pushaa 1

12.06.2014, 12:43

Rocsi 1

12.06.2014, 21:29

Mmmm ce grozava

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: