Prajitura cu branza si visine

de Rocsi in Prajituri, 9 Iul 2011 | 4951 vizualizari

 

Sa va povestesc de aceasta prajitura delicioasa,putin ratata as zice eu.Este reteta Aneimaria ,ea o numise Lacrima.De cum am vazut-o la ea am zis trebuie sa o fac.Insa cand sa fac bezeaua,de la caldura asta mare mi s-a inmuiat toata,se facu ca apa.Zic nu e nimic ,fac un jeleu tot de visine.Si ce sa vezi?Cand am pus jeleul, branza,cum era ea coapta,a absorbit toata zeama de la jeleu.Rezultatul?Senzational sincer...ca se insiropa branza bine si iese foarte buna!!!!

 

INGREDIENTE

blat:

  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta vanilie
  • 130 gr unt
  • 200 gr faina
  • 650 gr visine fara samburi

umplutura de branza:

  • 900 gr branza de vaci
  • 5 linguri zahar
  • 1 esenta rom
  • 6 galbenusuri
  • 2 linguri faina alba

jeleu de visine:

  • 1 mana visine fara samburi
  • 3 linguri zahar
  • 4 foi de gelatina(cam 6,7 grame)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si visine:

Visinele ,dupa ce le scoatem samburii,le punem la scurs pe o sita,iar dedesubt puneti o farfurioara unde sa se scurga sucul,pentru ca veti folosi din el la jeleu.

Mixam ouale cu zaharul,pana isi dubleaza volumul.

adaugam praful de copt si esenta de vanilie.

apoi faina ,in ploaie.

la urma adaugam untul topit,dar nu cald,ci rece.

umplutura de branza:

branza o mixam cu zaharul,galbenusurile,esenta de rom,iar la urma punem faina.

luam o tava dreptunghiulara ,o ungem cu margarina si o tapetam cu hartie de copt.

punem blatul si il intindem cu o spatula.

deasupra asezam visinele scurse de suc.

peste visine punem branza si o intindem pe intreaga suprafata,pentru a acoperi visinele.

dam tava in cuptorul incins,la o temperatura potrivita,cam 45-50 minute,pana ce branza se rumeneste frumos,dar nu foarte tare.

apoi o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca.

jeleul:

punem foile de gelatina la hidratat in apa rece 10 minute.

visinele le punem intr-o cratita cu zaharul si putin din sucul de visine(din cel scurs de visinele puse peste blat).

punem pe foc,invartim continuu pana zaharul se topeste ,apoi lasam sa dea 2,3 clocote.

luam cratita de pe foc,adaugam gelatina hidratata si amestecam bine,pana ce aceasta din urma se topeste si se omogenizeaza.

lasam jeleul pana se raceste,apoi il punem peste prajitura.

acoperim tava cu folie alimentara si o dam la frigider.

lasam pana se intareste jeleul(asta daca nu vi-l absoarbe branza cum a fost la mine) apoi taiati si serviti.

Pofta buna!!!!

 

 

TIPS-URI

1

puteti inlocui jeleul cu o bezea facuta din cele 6 albusuri ramase si cam 150 gr zahar.insa sa le bateti la loc racoros,pentru ca daca le bateti in bucatarie ,si e foarte cald nu se vor intari.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu branza si visine 114368
retete culinare - Prajitura cu branza si visine 114369
retete culinare - Prajitura cu branza si visine 114370
retete culinare - Prajitura cu branza si visine 114371
retete culinare - Prajitura cu branza si visine 114373

COMENTARII (36)

Lau 1

11.07.2011, 14:04

buna

Rocsi 1

11.07.2011, 14:16

lau

brunetica 1

04.11.2011, 22:15

incerc reteta arata prea bine

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!