Prajitura cu branza si visine

de alilianaa in Prajituri, 23 Apr 2014 | 1793 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 180 g margarina,
  • 390 g faina,
  • 5 linguri zahar,
  • 2 oua,
  • sare,
  • un plic praf de copt,
  • 3 linguri apa.
  • Compozitia branza:
  • 500 g branza dulce,
  • 3 oua + un ou ,
  • 2 linguri smantana,
  • coaja rasa de portocala,
  • 5-7 linguri zahar,
  • 25 visine ( congelate, am folosit eu),
  • 2 linguri rase cu amidon si o lingura rasa cu gris.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si visine:

Aluat: faina se cerne intr-un vas. Se amesteca cu sare, praf de copt,zahar.Peste acestea se adauga ouale, margarina se se framanta. La final se adauga apa si se mai framanta putin. Compozitia de da la rece. ( Eu am lasat-o peste noapte)

Branza: in blender se pune branza impreuna cu  zaharul, smantana, ouale, coaja rasa de portocala. Se amesteca  bine. La final se adauga si amidonul si se amesteca. Se  lasa la rece peste noapte.

Visinele se dezgheata, se scurg. Dupa ce s-au scurs bine se pun in  zahar. 

Asamblare. Din aluat se opreste  pret de un pumn de aluat.  Din restul  aluatului se formeaza  o foaie  care se aseaza  pe fundul tavii si pe peretii acesteia. Peste aceasta se pune  branza. Se  adauga visinele. Din aluatul ramas se intinde o foaie din care se decupeaza  cateva floricele care au fost aplicate pe prajitura. Cu un ou se unge  prajitura si se pune la cuptor pentru 30-35 minute. 

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu branza si visine-0
Prajitura cu branza si visine-1
Prajitura cu branza si visine-2

COMENTARII (18)

laura_n

laura_n 1

24.04.2014, 14:47

ce idee buna!

alilianaa

alilianaa 1

24.04.2014, 21:02

Alexa

alilianaa

alilianaa 1

24.04.2014, 21:02

Laura

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!