Prajitura cu ciocolata si prune uscate

de susu in Dulciuri, 24 Feb 2016 | 442 vizualizari

 

O prajitura moale, pufoasa si aromata, aluatul se poate face cu orice doriti, stafide, fructe confiate sau uscate, cardamon, ghimbir sau anason, reteta de Laylala

 

INGREDIENTE

  • 200 gr prune uscate cantarite fara samburi,
  • 70 ml coniac,
  • 1 lg nuca tocata marunt,
  • 1 lg nuca macinata la masina de cafea,
  • 25 gr cacao,
  • 100 gr ciocolata amaruie tocata marunt,
  • 50 gr unt gras,
  • 150 gr zahar pudra,
  • 4 albusuri,
  • 85 gr faina,
  • 1 lgt scortisoara
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata si prune uscate:

Prunele se pun la hidratat in coniac si se amesteca in ele la un interval de timp.

Punem intr-o craticioara cacaoa, ciocolata, untul, 130 gr din cantitatea de zahar, 100 ml apa fierbinte si se pune pe foc. Amestecam si lasam pana devine omogena. Albusurile se bat spuma dupa care se adauga restul de 20 de grame de zahar.

Cernem faina si scortisoara si le incorporam treptat impreuna cu nuca la albusuri.

Punem si ciocolata racita la albusuri si amestecam cu o spatula de jos in sus. Eu am pus prunele cu tot cu coniac deasupra compozitiei dar se pot pune la mijloc ca sa nu se usuce prea tare.

Reteta este fara nuca dar eu nu prea concep praji cu cioco fara nuca si bine am facut.

Am rumenit putin nuca pentru a-i da un gust mai bun.

Punem aluatul intr-o tava mai mica si coacem 20-30 de minute la 180 de grade.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu ciocolata si prune uscate-0
Prajitura cu ciocolata si prune uscate-1

COMENTARII (6)

Rocsi

Rocsi 1

24.02.2016, 19:44

anca_rm

anca_rm 1

25.02.2016, 08:59

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

22.03.2016, 11:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!