Prajitura cu ciocolata,crema si frisca

de Andreea Caroline in Prajituri, 20 Iun 2014 | 2373 vizualizari

 

Prefer sa o numesc prajitura si nu tort deoarece nu are clasicul blat si va spun ca a fost tare buna !!! Este perfecta pentru iubitorii de ciocolata ;)

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 3 oua
  • 50 gr zahar tos
  • 60 gr ciocolata cu alune
  • 65 gr ciocolata neagra

Pentru crema:

  • 100 gr ciocolata neagra
  • 40 ml+ 50 ml frisca lichida
  • 25 gr unt
  • 3 linguri lapte rece

Pentru decor:

  • 200 ml frisca lichida
  • 3 lingurite bomboane ornament
  • 3 linguri nesquik
  • alune
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata,crema si frisca:

Blatul:  

Punem cele 3 oua cu zaharul intr-un bol.Mixam cu mixerul la viteza maxima pana ce zaharul s-a topit si devin o spuma de culoare alba.

Separat punem o craticioara la foc mic si topim ciocolata cu alune,cea neagra si untul.Amestecam in continuu pana ce ingredientele s-au topit si s-au amestecat bine.Inchidem focul si lasam sa se raceasca putin.

Adaugam ciocolata peste compozitia de oua si amestecam cu grija de jos in sus .

Tapetam o tava pentru cuptor cu hartie de copt si turnam compozitia.

Dam la cuptorul incins in prealabil la 160 grade pentru 20-25 minute.Blatul va fi unul umed.

Crema:  

Punem ciocolata maruntita intr-o craticioara la foc mic impreuna cu laptele si amestecam in continuu pana ce ciocolata s-a topit.

Adaugam 40 ml frisca lichida si mixam.Dam crema la frigider pentru 15-20 minute pana se intareste.

Separat mixam  frisca lichida ramasa ( 50 ml ) pana devine tare si lucioasa.

Scoatem crema din frigider ,adaugam untul ( la temperatura camerei) si mixam bine ingredientele.Adaugam apoi frisca batuta tare si amestecam.

Dam crema la frigider pana in momentul in care o vom folosi.

Asamblat : 

Blatul il taiem in doua parti.

Asezam prima parte de blat peste care asezam crema de ciocolata apoi asezam ce de-al doilea blat.

Separat mixam frisca tare .O impartim in doua parti .O parte o amestecam cu bomboanele iar cealalta cu o lingurita de nesquik.

Presaram pe blat un strat de nesquik si ornam apoi cu frisca si alune.

Pastram prajitura la frigider pana in momentul servirii.

 

 

 

 

TIPS-URI

1

Daca nu aveti hartie de copt ungeti tava cu unt si tapetati cu faina.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu ciocolata,crema si frisca 327595
retete culinare - Prajitura cu ciocolata,crema si frisca 327596
retete culinare - Prajitura cu ciocolata,crema si frisca 327597
retete culinare - Prajitura cu ciocolata,crema si frisca 327598
retete culinare - Prajitura cu ciocolata,crema si frisca 327599
retete culinare - Prajitura cu ciocolata,crema si frisca 327600
retete culinare - Prajitura cu ciocolata,crema si frisca 327601
retete culinare - Prajitura cu ciocolata,crema si frisca 327602
retete culinare - Prajitura cu ciocolata,crema si frisca 327603
retete culinare - Prajitura cu ciocolata,crema si frisca 327612
retete culinare - Prajitura cu ciocolata,crema si frisca 327613
retete culinare - Prajitura cu ciocolata,crema si frisca 327614
retete culinare - Prajitura cu ciocolata,crema si frisca 327615
retete culinare - Prajitura cu ciocolata,crema si frisca 327616
retete culinare - Prajitura cu ciocolata,crema si frisca 327617
retete culinare - Prajitura cu ciocolata,crema si frisca 327618
retete culinare - Prajitura cu ciocolata,crema si frisca 327619
retete culinare - Prajitura cu ciocolata,crema si frisca 327620

COMENTARII (28)

dantes 1

21.06.2014, 08:43

Delicioasa!

Corinuta 1

21.06.2014, 13:08

Arata tare apentisant prajitura ta! Vezi ca ai uitat sa scrii la ingredientele de la blat untul.

Andreea Caroline 1

26.06.2014, 08:10

Corina ...60 gr la unt ...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S