Prajitura cu crema de iaurt

de alilianaa in Prajituri, 24 Ian 2013 | 4879 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g biscuiti populari
  • 4 iaurturi cu fructe( de capsuni)
  • 200 g frisca( am folosit hulala)
  • zahar dupa gust
  • un pachet cu unt
  • arome( vanilie)
  • mure din dulceata
  • un plic gelatina
  • 150 g zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de iaurt:

Blatul: biscuitii se macina sau se piseaza. Peste ei se pune unt topit. Optional se mai adauga zahar. Am pus foarte putin in unt.

Aceasta compozitie de pune intr-un vas, se preseaza cu palma pentru a se uniformiza (si a se da forma de blat) si se pune la rece. 

Crema: frisca se bate bine se face ca o bezea. Peste ea se pun iaurturile. Se amesteca cu un tel foarte bine. Se pune cca 100 g zahar pudra si gelatina hidratata si topita. In compozitie am pus mure din dulceaata (m-am gandit ca se potriveste cu gustul capsunilor din iaurt). Compozitia se pune peste blatul de biscuiti si se da la rece. La rece sta cam  o ora si jumatate -doua. 

Gelatina: am pus praful de gelatina intr-o cana cu 50 g apa, am mestecat foarte bine si am dat-o la microunde in doua reprize de cate 30 sec. 

 

Pofta buna!

PS Aspectul estetic nu este unul grozav, va asigur ca gustul, da!

 

TIPS-URI

1

mure din dulceata

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu crema de iaurt-0
Prajitura cu crema de iaurt-1

COMENTARII (21)

Satisfyyourcravings

Satisfyyourcravings 1

24.01.2013, 20:19

Aş gusta şi eu puţin din ea!

alilianaa

alilianaa 1

24.01.2013, 20:37

Cum sa nu, Andreea. Cu mare drag!

alilianaa

alilianaa 1

24.01.2013, 20:38

Eu ti/as da o potie Adriana!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!