Prajitura cu crema de lamaie si cocos

de alinutza1983 in Prajituri, 21 Dec 2012 | 31758 vizualizari

 

O sugestie delicioasa pentru sarbatori!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • ½ plic praf de copt
  • 2 linguri ulei
  • Coaja rasa portocala,
  • coaja rasa lamaie
  • 1 plic budinca vanilie ( cu preparare la rece)
  • 1 lamaie
  • 1 lingura zahar pudra
  • 350 ml lapte
  • 3 linguri gem de caise
  • 100 g fulgi de cocos
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de lamaie si cocos:

Mixeaza ouale cu zaharul, adauga coaja de citrice si uleiul; incorporeaza faina cernuta si amestecata cu praful de copt si continua mixarea pana la obtinerea unui aluat omogen.

Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi lasa totul la foc mediu, circa 20 de minute.

Intre timp, pregateste o budinca cu preparare la rece. Toarna laptele si zeama de lamaie intr-un vas incapator, apoi adauga praful de budinca si zaharul pudra. Mixeaza budinca la viteza mare circa 4 minute.

Scoate aluatul de la cuptor, lasa-l la racit, apoi taie-l pe jumatate. Umple cele doua jumatati de pandispan cu budinca de lamaie, apoi peste foaia  deasupra o vei unge cu gemul de caise.

Presara fulgii de cocos si lasa prajitura la frigider pana in momentul servirii.

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu crema de lamaie si cocos-0
Prajitura cu crema de lamaie si cocos-1
Prajitura cu crema de lamaie si cocos-2

COMENTARII (19)

adry88 1

22.12.2012, 16:25

like

laura_n 1

22.12.2012, 16:33

ce pufosenie frumoasa si aromata!

Satisfyyourcravings 1

14.01.2013, 11:13

Cât de mult îmi plac!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41