Prajitura cu crema de zmeura si mascarpone

de alilianaa in Prajituri, 28 Aug 2013 | 1928 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 3 oua,
  • 6 linguri zahar,
  • 4 linguri apa.
  • 9 linguri faina,
  • 2 linguri amidon,
  • 6 linguri unt topit,
  • un praf de sare,
  • un praf de copt.
Crema:
  • 300 g zmeura,
  • o cana zahar,
  • o lingurita cu unt cu varf,
  • o lingura amidon,
  • o cutie mascarpone,
  • un plic de gelatina granule,
  • o jumatate de ceasca de apa.
  • Frisca Pilos 100 ml.,
  • o lingura zahar pudra,
  • inimioare de zahar
Sirop:
  • 2 linguri zahar,
  • un pahar cu apa,
  • zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de zmeura si mascarpone:

Blatul: ouale intregi se bat cu zahartul pus lingura cu lingura si praful de sare pana cresc  ca volum si devine o crema. Se adauga apa, untul topit, se mixeaza bine. Se scot telurile si se adauga partea uscata amestecata ( faina, amidon, praf de copt) amestecandu-se de jos in sus. Compozitia se pune intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt. Se coace 40 min. la foc domol. Se face testul scobitorii.

Crema: Gelatina se pune la hidratat intr-o jumatate de ceasca de apa, dupa care se pune in cuptorul cu microunde la topit pret de 30 sec. intr-o cratita cu fund dublu se pune untul la topit, se adauga zmeura si zaharul, apa si se lasa la fiert. Cand au devenit o pasta se trece compozitia prin strecuratoare. Pasta rezultata se pune din nou  pe foc cu o lingura de amidon.  Cand este gata se adauga gelatina,  se da la rece, dupa care se amesteca cu o cutie cu mascarpone.

Frisca se bate cu o lingura zahar pudra.

Siropul: se pun la fiert ingredientele ( apa, zaharul) la final se pun aromele. 

Blatul dupa ce a fost scos de la cuptor si racit se insiropeaza cu siropul facut mai sus. Se pune crema de smeura cu mascarpone peste care se aseaza in strat subtire frisca. Se ornaza cu inimoare de zahar. 

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu crema de zmeura si mascarpone-0
Prajitura cu crema de zmeura si mascarpone-1

COMENTARII (34)

alilianaa 1

29.08.2013, 07:19

Gaby, multumesc mult...am rectificat. Pot pune se seama batranetii?!

Micutza Luana 1

03.09.2013, 18:07

delicioasa cu siguranta

alilianaa 1

03.09.2013, 19:38

Multumesc Luana, chiar buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04