Prajitura cu dragoste

de diaconta in Prajituri, 13 Feb 2011 | 7825 vizualizari

 

Daca toata lumea sarbatoreste dragostea,am zis sa fac si eu o prajiturica cu mult drag pentru prietenii mei reali si virtuali.Sa va las un semn al dragostei mele dragi bucatarasi,poate asta va compensa cat de cat absenta mea din ultima vreme.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • o cana si jumatate de zahar
  • 9 linguri apa
  • 4 linguri ulei
  • o cana si jumatate faina
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • sare
  • zahar vanilat
  • coaja si zeama de lamaie

Crema:

  • 3 oua
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura amidon de porumb
  • 20 gr gelatina
  • 200 gr ciocolata alba
  • 150 gr ciocolata cu lapte
  • 350 ml smantana pentru frisca

Sirop:

  • 2 linguri zahar
  • 150 ml apa
  • zeama de lamaie

Glazura fondant:

  • 300 gr zahar
  • apa cat sa umezeasca zaharul
  • 1 lingura miere de albine
  • zeama de la o lamaie
  • 3 linguri cacao
  • 1 liungura cafea instant

Pentru ornat:

  • Fondant din pasta Marshmalow
  • frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu dragoste:

Blat:

Este un blat cu albusul oparit,de obicei il fac pentru chec,dar s-a potrivit foarte bine si pentru prajitura asta.

Se separa ouale.Zaharul cu apa si putina zeama de lamaie se pune pe foc sa fiarba.Se lasa pana cind se topeste zaharul si rezulta un sirop gros.

Albusurile se bat spuma tare,peste ele se adauga siropul de zahar fierbinte si se bate in continuare pana la incorporarea totala a siropului.

Se adauga galbenusurile pe rand,uleiul si aromele.Apoi faina amestecata cu praful de copt.

Se retine o parte din coca si se amesteca cu cacao.

Se pune in tava tapetata,alternand coca alba cu cea cu cacao.

Se da la cuptor pentru 35 de minute.Se lasa la racit.

Se prepara siropul din apa ,zahar si zeama de lamaie.

Crema:

Radem ciocolata alba pe razatoarea mica.Ciocolata cu lapte o taiem aschii cu ajutorul unui cutit.Punem gelatina la hidratat cu putina apa rece.

Separam ouale.galbenusurile le amestecam cu zaharul si amidonul.Apoi punem si laptele amestecand sa nu se faca cocoloase.

Punem craticioara pe foc si amestecam pana cand obtinem o budinca.

Luam de pe foc,lasam sa se racoreasca putin si punem gelatina amestecand bine.

Cat este inca calda,incorporam ciocolata alba rasa.

Cand s-a racit adaugam frisca batuta,apoi albusurile batute si ele si aschiile de ciocolata cu lapte.

O punem putin la frigider sa se intareasca.A mea nu a fost chiar asa pentru ca frisca m-a cam dezamagit (din nou,inca experimentez).

Taiem blatul in doua si il insiropam.Punem crema peste primul blat si apoi acoperim cu cel de-al doilea blat.

Glazura fondant:

Se pune la congelator o cratita in care vom pregati fondantul.

Zaharul se pune intr-o cratita si se adauga apa atat cat sa se umezeasca.Se pune pe foc sa fiarba.Eu am lasat cam 10 minute.Siropul este gata cand trece proba "picaturii".Daca se pune o picatura de sirop intr-un pahar cu apa rece,aceasta se va transforma intr-o perluta.

Cand siropul este legat,se ia de pe foc,se adauga o lingura de miere de albine si zeama de lamaie.Apoi se toarna in vasul tinut la rece in congelator si se mixeaza la viteza mare pana cand se albeste(se zahariseste) si incepe sa se intareasca.

Adaugam acum si cacaua si cafeaua.Omogenizam bine,apoi o turnam peste prajitura.

Pentru ornat am facut cateva ornamente din fondant din pasta Marshmalow.Sper ca veti trece cu vederea nepriceperea mea ain aceasta privinta.Mi se pare destul de dificila partea asta.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu dragoste-0
Prajitura cu dragoste-1
Prajitura cu dragoste-2
Prajitura cu dragoste-3
Prajitura cu dragoste-4
Prajitura cu dragoste-5
Prajitura cu dragoste-6

COMENTARII (113)

Geanina87 1

20.06.2012, 19:00

superba

diaconta 1

20.06.2012, 22:27

Geanina chiar mi-am adus aminte ce buna a fost ,ar trebui s-o faptuiesc din nou

Angelina_Elena 1

20.06.2012, 22:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04