Prajitura cu gem si crema de nuca

de sasha in Prajituri, 12 Mar 2013 | 5019 vizualizari

 

INGREDIENTE

 BLAT

  • 250 g unt
  • 60 g zahar
  • 250g faina
  • 1 lingurita bicarbonat de amoniu
  • 3 galbenusuri    

CREMA

  • 2 galbenusuri
  • 200 g zahar pudra
  • 5 albusuri
  • 200 g nuca macinata
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 jumate coaja de la o portocala
  • 10 linguri gem de prune
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem si crema de nuca:

Blat:

Se freaca untul cu zaharul pana devine o crema spumoasa, se adauga galbenusurile, amoniul stins in zeama de lamaie si faina,se mixeaza,se pune intr-o tava unsa cu unt si faina. 

Crema:

Se amesteca galbenusurile cu zaharul pudra,cu nucile macinate,coaja de lamaie, scortisoara si albusurile batute spuma.

 Se intind cele 10 linguri de gem pe toata suprafata platoului,apoi si crema obtinuta si se da la cuptor pentru 15/20 de minute la 180 de grade.

POFTA BUNA!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem si crema de nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura ungureasca