Prajitura cu gem si nuca

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 9 Iun 2010 | 8735 vizualizari

 

o prajitura tot de criza, noi ne-am obisnuit sa avem mereu ceva dulce in casa, asa ca am facut repede prajiturica asta cu ce aveam la indemana.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • un pahar de zahar
  • 3 pahare faina
  • un borcan de gem ( eu am avut de piersici, ar fi mers mai bine de prune)
  • un praf de copt
  • o jumatate pahar ulei
  • un pahar de lapte
  • esenta de vanilie
  • colorant rosu
  • nuca
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem si nuca:

Batem ouale cu parful de sare pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam zaharul in ploaie, mixam bine, adaugam si uleiul, laptele, faina, praful de copt, esenta si mixam bine pana se omogenizeaza bine compozitia, nu trebuie sa iasa groasa, ci ca la padispan.

Punem compozitia rezultata intr-o tava tapetata, punem cateva picaturi de colorant deasupra compozitie si cu ajutorul unei furculite imprastiem in toata tava, dupa care dam la cuptor pt cca 10-15 min, apoi o scoatem si punem gemul deasupra si nuca amacinata si mai dam pt inca 1-15 min la foc mic.

O lasam sa se raceasca dupa care o taiem dupa preferinte

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu gem si nuca-0
Prajitura cu gem si nuca-1
Prajitura cu gem si nuca-2
Prajitura cu gem si nuca-3
Prajitura cu gem si nuca-4

COMENTARII (33)

Dana Cristea - pusikmea 1

22.06.2010, 15:26

ubulika, sa o faci, chiar e de criza

Cris2711 1

20.07.2011, 16:22

gabytza 1

30.04.2014, 19:09

Buna...am si eu o nedumerire cand scot tava ptr a pune gemul si nuca aluatul trebuie sa fie copt de-a binelea sau intre crud si copt? Si dupa ce pun gemul si nuca cat trebuie tinut in cuptor? (in reteta scrie 1-15 minute si e ciudat)

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41