Prajitura cu mango caramelizat, crema de vanilie si frisca

de -Licurici- in Prajituri, 23 Sep 2015 | 1258 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru pandispan:
    • 8 oua
    • 8 linguri de zahar
    • 8 linguri de faina
    • 8 linguri de ulei
    • 1 pliculet praf de copt
    • 1 pliculet de zahar vanilat
    • 1 praf de sare
    Pentru crema de vanilie:
    • 1 litru de lapte
    • o cana de zahar
    • o cana de faina
    • o pastaie de vanilie
    • 2 pliculete zahar vanilat
    • un pachet de unt (200g)
    Pentru mango caramelizat:
    • 2 buc mango
    • un pahar de zahar brun
    • o lingura de unt
    • 500 g frisca lichida
    • topping de caramel
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mango caramelizat, crema de vanilie si frisca:

  • Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am mixat cu zaharul si zaharul vanilat, cam 5 min, pana s-a topit zaharul, apoi am adaugat cate o lingura de ulei, mixand bine. Albusurile le-am batut spuma, cu un praf de sare.
  • Am adaugat albusurile peste galbenusuri, amestecand incet cu o paleta, apoi am adaugat si faina amestecata cu praful de copt, putin cate putin. Am pus compozitia intr-o tava cu hartie de copt si am bagat-o in cuptorul preincalzit, pentru 30 min sau pana cand pandispanul este gata.
  • Intre timp, am pregatit crema. Pastaia de panilie am taiat-o pe jumatate si am ras continutul.
  • Am pus in lapte vanilia (semintele si pastaia, care se scoate la sfarsit), zaharul si faina, amestecand bine. Am amestecat toate ingredientele inainte sa pun pe foc, sa nu se formeze cocoloase, apoi l-am pus pe foc, amestecand continuu, pana s-a ingrosat. Cand a fost gata, am luat de pe foc si am adaugat untul taiat in cubulete, incorporandu-l bine in crema. 
  • Am lasat crema sa se raceasca si m-am apucat de frisca.
  • Pentru mango caramelizat, am taiat mango in cubulete mai mici, am pus zaharul pe foc, am amestecat continuu, iar cand s-a topit am adaugat untul, apoi bucatile de mango.
  • Am pus mango cu tot cu caramel peste pandispan, crema de vanilie, apoi frisca.Se lasa peste noapte la frigider si se taie a doua zi.
  • Am ornat cu topping de caramel si figurine din caramel.
 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu mango caramelizat, crema de vanilie si frisca 402222
retete culinare - Prajitura cu mango caramelizat, crema de vanilie si frisca 402223
retete culinare - Prajitura cu mango caramelizat, crema de vanilie si frisca 402224
retete culinare - Prajitura cu mango caramelizat, crema de vanilie si frisca 402225
retete culinare - Prajitura cu mango caramelizat, crema de vanilie si frisca 402226
retete culinare - Prajitura cu mango caramelizat, crema de vanilie si frisca 402227
retete culinare - Prajitura cu mango caramelizat, crema de vanilie si frisca 402228
retete culinare - Prajitura cu mango caramelizat, crema de vanilie si frisca 402229
retete culinare - Prajitura cu mango caramelizat, crema de vanilie si frisca 402230
retete culinare - Prajitura cu mango caramelizat, crema de vanilie si frisca 402231

COMENTARII (29)

-Licurici- 1

25.09.2015, 08:19

Multumesc!

Andreea Caroline 1

25.09.2015, 14:50

-Licurici- 1

26.09.2015, 10:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de legume cu soia

de ravanna 1

Supa de legume cu...

ieri la 21:05

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18