Prajitura cu mere

de amalia01 in Prajituri, 15 Sep 2013 | 3244 vizualizari

 

In vechea mea reteta ,am adaugat putina crema de branza la aluat si niste dulceata de cirese...

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 cutie de branza Ceva Fin cu smantana
  • 1/2 pachet de unt
  • 1 plic praf de copt
  • 100 gr. zahar
  • 3 oua
  • faina cat cuprinde(cam 400 g,sa iasa un aluat elastic,care nu se leaga de maini)
  • putina zeama de lamaie
  • sare
  • Umplutura:
  • 1 kg mere rase
  • dulceata de cirese
  • scortisoara
  • ulei
  • gris
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Umplutura:

- speli merele si le dai pe razatoare

- le storci putin si le calesti in putin ulei

- adaugi dulceata si amesteci

Aluat:

- pui 1/2 din cantitatea de fana intr-un vas mare

- faci o fantanita in mijloc si adaugi ouale si sarea si incepi sa framanti usor

- adaugi untul inmuiat si zaharul

- continui cu crema de branza

- adaugi treptat si restul de faina

- stingi praful de copt cu zeama de lamaie si framanti pana obtii un aluat elastic,care nu se leaga de maini

- il lasi putin la odihnit

-tapetezi tava cu hartie pentru copt

Montare:

- imparti aluatul in 2

- intinzi prima foaie si o asezi in tava

- presari putin gris

- asezi umplutura

- intinzi cea de a 2-a foaie

-dai la cuptor pentru cca 45 min

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu mere, gem de gutui şi nuci - de post