Prajitura cu mere cu foaie rasa

de Sylvia in Prajituri, 15 Apr 2010 | 8502 vizualizari

 

Este o prajitura foarte frageda si buna este reteta care o facea mama mea, adaptarea mea este cu foaia rasa de deasupra.

 

INGREDIENTE

  • 350 grame faina pentru prajituri,
  • un praf de copt,
  • 150 grame unt,
  • 3 galbenusuri,
  • 2 linguri iaurt sau smantana ( eu am pus iaurt de fructe ) ,
  • 100 grame zahar.
  • Pentru umplutura :  
  • 6 mere potrivite,
  • 3 plicuri zahar vanilat, 
  • o lingurita  scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere cu foaie rasa:

  Facem un aluat  fraged  mixand prima data gabenusurile cu  zaharul pana isi dubleaza volumul , apoi adaugam untul si faina amestecata cu praful de copt pana obtinem un aluat ferm , din care face o bula si il punem la frigier pentru o ora.

 Intre timp pregatim tava , o ungem cu unt si punem hartia de copt .

 Se pregatesc merele, le curatam si le facem pe razatoarea mare si se amesteca cu 2-3 linguri de zahar , zaharul vanilat, si scortisoara.

 Se taie bula de aluat in 2 parti si ditr-o jumatate  intindem o foaie peste care punem merele in tava , sa fie un strat de 2-3 cm .

 Peste ele radem cealalta jumatate din  bula  de aluat , daca este prea moale aluatul se mai adauga faina, sa se poata rade usor.Se coace 30-40 minute la cuptorul  preincalzit la 180 de grade .   Se formeaza asa o foaie faramitata deasupra.

 Pudram cu zahar imediat ce o scoatem din cuptor si decoram cu batoane de scortisoara sau coaja de mar .

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu mere cu foaie rasa 26730
retete culinare - Prajitura cu mere cu foaie rasa 26732
retete culinare - Prajitura cu mere cu foaie rasa 26733
retete culinare - Prajitura cu mere cu foaie rasa 26734
retete culinare - Prajitura cu mere cu foaie rasa 26735

COMENTARII (12)

Sylvia 1

17.04.2010, 10:08

Bunica, exact e poate inlocui cu gem amestecat cu albus de oua batut , imi plac intotdeauna completarile dvs

Bunica 1

18.04.2010, 17:06

Multumesc mult ! Daca faci ptajitura cu gem, nu uita sa adaugi in el si putina nuca macinata.

dicarmencitta1957 1

18.04.2010, 23:13

Foarte interesanta,usor rapid si delicios.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D