Prajitura cu mere ( de post )

de Andreea Caroline in Prajituri, 2 Apr 2014 | 1093 vizualizari

 

By RuxyRux ... >:D< .. Eu ador orice are mar si aceasta prajitura este o prajitura absolut delicioasa si unde mai pui ca e si de post !!!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg mere
  • 10 linguri cu apa
  • 9 linguri cu ulei
  • 1/2 cub drojdie proaspata
  • 2 linguri cu zahar
  • sare
  • faina cat cuprinde
  • scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere ( de post ):

Mai intai incepem prin a face aluatul.

Amestecam intr-un vas apa calduta ( NU fierbinte) cu uleiul,zaharul,un varf de sare si drojdia.Amestecam pana ce drojdia s-a dizolvat.

Adaugam treptat faina si framantam pana obtinem un aluat moale si nelipicios.

Acoperim vasul si lasam la dospit pana ce isi va dubla volumul.

Separat, merele le curatam de coaja si le dam prin razatoare.

Punem putin ulei intr-o tigaie si calim merele adaugand zahar dupa gust si scortisoara.Lasam la foc potrivit pana ce merele nu mai au zeama.

Tapetam o tava cu hartie de copt ( sau unsa cu unt si tapetata cu faina).

Impartim aluatul in doua parti.

Intindem aluatul cu ajutorul unui sucitor si punem prima parte in tava.Dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 5 minute.

Scoatem tava,adaugam un strat de mere si asezam apoi cealata parte de aluat.

Intepam suprafata cu o furculita si dam tava iar la cuptor ,tot la 180 grade pana ce se rumeneste usor la suprafata.

Dupa preferinta,presaram cu zahar pudra.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu mere ( de post ) 308001
retete culinare - Prajitura cu mere ( de post ) 308002
retete culinare - Prajitura cu mere ( de post ) 308003
retete culinare - Prajitura cu mere ( de post ) 308004
retete culinare - Prajitura cu mere ( de post ) 308007
retete culinare - Prajitura cu mere ( de post ) 308010
retete culinare - Prajitura cu mere ( de post ) 308012

COMENTARII (25)

Andreea Caroline 1

02.04.2014, 21:45

Ligia Bxl 1

03.04.2014, 14:22

e tare buna

Andreea Caroline 1

03.04.2014, 14:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S