Prajitura cu morcovi, nuci si afine

de simona72 in Prajituri, 28 Sep 2016 | 697 vizualizari

 

Este o prajitura inedita pentru mine. De mult timp imi doream sa  o incerc, iar in cele din urma i-a venit randul intr-o zi. De dimineata parea o zi ca oricare alta, dar inspre amiaza mi-am dat seama ca aveam ceva de sarbatorit. Am adaugat confetti colorat peste crema, din ciocolata topita am scris „La Multi Ani” si problema a fost rezolvata. Eram pregatita de sarbatoare cu o prajitura absolut delicioasa care se deosebeste prin blatul umed facut din morcovi si nuci, afine grase de cultura si o crema din mascarpone, frisca si vanilie adevarata si parfumata.


Cam asa as dori sa fiu rasfata..."Ziua cand imi rasfat nevasta". 

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 4 oua
  • 200 gr zahar brut
  • 100 gr nuca macinata
  • 300 gr morcovi rasi fin
  • 250 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1 praf de nucsoara proaspat rasa
  • 1 praf de sare
  • 70 ml ulei de floarea soarelui
  • 70 gr unt gras
  • 100 gr afine de cultura
  • Pentru crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 1 pastaie vanilie
  • 3-4 linguri zahar pudra
  • Pentru decor:
  • Ciocolata
  • Bombonele confetti colorate
  • Tigarete din ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu morcovi, nuci si afine:

Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare timp de 1-2 minute. Se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana se obtine o bezea ferma. Se adauga pe rand galbenusurile si se mixeaza dupa fiecare. Se adauga in fir subtire, ca la maioneza, uleiul si untul topit si racit. Se amesteca ingredientele uscate, respectiv faina, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara macinata, nucsoara. Se adauga ingredientele uscate peste cele umede si se amesteca usor cu o spatula. La final se adauga nuca macinata si morcovul dat pe razatoarea cu gauri mici. Se amesteca usor ingredientele cu o spatula pentru a scoate cat mai putin aer. Se pune aluatul intr-o tava tapetata cu ulei si faina. Peste aluat se distribuie uniform afinele. Se apasa usor cu degetul afinele pentru a patrunde in aluat. Se da tava la cuptorul incins la 175 grade pentru 40 minute, sau pana trece testul cu scobitoarea. Se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca complet.

Pentru crema: se mixeaza frisca cu zaharul pana capata consistenta dorita. Separat, cu un tel tip para se amesteca mascarponele cu semintele de la o pastaie de vanilie. In frisca batuta se adauga mascarponele si se amesteca cu telul pana la incorporare. Se pune crema intr-un pos, se pune peste blat si se fac formele dorite.

 

Se decoreaza dupa preferinte si dupa inspiratie. Se portioneaza si se serveste decorata cu tigarete din ciocolata. Sa va fie de folos!!!

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu morcovi, nuci si afine-0
Prajitura cu morcovi, nuci si afine-1
Prajitura cu morcovi, nuci si afine-2
Prajitura cu morcovi, nuci si afine-3
Prajitura cu morcovi, nuci si afine-4
Prajitura cu morcovi, nuci si afine-5
Prajitura cu morcovi, nuci si afine-6
Prajitura cu morcovi, nuci si afine-7
Prajitura cu morcovi, nuci si afine-8
Prajitura cu morcovi, nuci si afine-9
Prajitura cu morcovi, nuci si afine-10

COMENTARII (23)

simona72

simona72 1

30.09.2016, 09:00

Multumesc tuturor pentru aprecieri!

stefy_a

stefy_a 1

30.09.2016, 13:15

o combinatie gustoasa!

Catalina L

Catalina L 1

01.10.2016, 19:09

foarte reusita

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12