Reteta de prajitura cu morcovi si mascarpone

de mirela0911 in Prajituri, 30 Noi 2023 | 1703 vizualizari

 

Ca e tort, ca e prajitura, acest desert cu morcovi este senzational, mai ales ca se gaseste in el tot felul de arome care incanta papilele gustative.
Si pentru ca a trecut ceva timp de cand nu am mai postat retete, va aduc aceasta bunatate de prajitura, sa o savurati macar virtual.

Pentru Reteta de prajitura cu morcovi si mascarpone sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, zahar, oua, morcovi, mere, nuci, mascarpone, frisca.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru Reteta de prajitura cu morcovi si mascarpone
  • Pt blat:
  • 300 g faina alba
  • 200 g zahar brun
  • 1 lgt scortisoara
  • 1 lgt pudra ghimbir
  • 1 lgt praf de copt
  • 1 lgt bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lgt sare
  • 3 oua
  • 150 g morcov ras
  • 150 g mere rase
  • 120 ml ulei
  • 50 g nuca macinata
  • 50 ml suc de mere

Pt. crema:

  • 250 g mascarpone
  • 2-3 lg zahar pudra
  • 300 ml smantana pt frisca
  • piure de gutui
  • zeama de la compot de gutui
  • pt pudrat nuca macinata
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de prajitura cu morcovi si mascarpone:

Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu morcovi si mascarpone

Blatul: Intr-un bol se cerne faina, se adauga zaharul, condimentele, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea. Se amesteca cu un tel.

Morcovul se curata si se da pe razatoarea cu gauri mici. Merele se curata si se dau pe razatoarea cu gauri mari.

Se adauga peste amestecul uscat ouale, morcovii si merele rase si uleiul. Se amesteca bine cu telul pana se omogenizeaza. La final se adauga nuca macinata si sucul de mere. Se omogenizeaza din nou.

Se imparte compozitia in doua si se coc doua blaturi intr-o tava cu dimensiunea de 22x32 cm. Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade si se lasa la copt in jur de 15 minute. Se face testul cu scobitoarea. Se lasa la racit pe un gratar, timp in care se pregateste crema.

Crema: Mascarponele se mixeaza cu zaharul pudra apoi se toarna smantana din frisca cate putin si se mixeaza pana devine o crema spumoasa, aerata si cu consistenta potrivita.

Intr-o tava se asaza unul din blaturi si se insiropeaza cu zeama de la compot. Se unge apoi cu un strat de piure de gutui apoi cu cca 2 treimi din crema de mascarpone. Se asaza deasupra cel de-al doilea blat, se insiropeaza si se unge cu restul de crema. Se presara deasupra nuca macinata.

Se da la rece pana in momentul servirii. Pofta buna! 

Vezi si reteta de Tort de morcovi.

TIPS-URI

1

Se poate insiropa cu orice sirop preferati.

2

Piureul de gutui poate fi inlocuit cu un gem de gutui sau se poate renunta la el.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de prajitura cu morcovi si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu branza si stafide